"Hudut Namustur" Pankartı Astıktan Sonra Alıkonulan Ahmet Çakmak'a Ailesi Üzerinden Tehdit Ederek Video Çektirilmiş

TAKİP ET

"Hudut Namustur" pankartı astıktan sonra alıkonulan Ahmet Çakmak'a söz konusu videonun ailesi ile tehdit edilerek zorla çektirildiği ortaya çıktı.

6 Türk genci İstanbul'un çeşitli yerlerine yasa dışı göçmen karşıtı pankartlar asmış, sonrasında kısa sürede gözaltına alınarak terörle mücadelede sorgulanmışlardı. Sonrasında ise 6 gençten biri olan Semir Yapıcı'ya evinin önünde saldırı düzenlenmişti.

Dün gece ise 6 Türk gencinden biri olan Ahmet Çakmak Twitter hesabından şüpheli bir video yayımlamış, Çakmak'ın tavırları nedeniyle videonun zorla çektirildiği konuşulurken yakınları Çakmak'a ulaşılamadığını bildirmiş ve son olarak ise avukatları Ahmet'in kurtarıldığını açıklamıştı.

Avukatlarının verdiği bilgilere göre Ahmet Çakmak'ın Savcılık ifadesi sona erdi. Çakmak Savcılık ifadesinde zorla alıkonulduğunu ve ailesi üzerinden tehdit edilerek söz konusu videonun çektirildiğini ve yayımlatıldığını açıkladı.

Avukatları olaya ilişkin tüm bilgilerin savcılığa teslim edildiğini ve hukuken gereğinin yapılmasını beklediklerini açıkladı.

Hudut Namustur Pankartı Astıktan Sonra Alıkonulan Ahmet Çakmak'a Ailesi Üzerinden Tehdit Ederek Video Çektirilmiş