"Hudut Namustur" Pankartı Astıktan Sonra Alıkonulan Ahmet Çakmak'ın Davasında Takipsizlik Kararı

TAKİP ET

Yasa dışı göçmen karşıtı pankart astıktan sonra alıkonulan Ahmet Çakmak'ın soruşturmasında savcılık takipsizlik kararı verdi.

6 Türk genci "Hudut namustur" ve benzeri ifadeler içeren pankartlar astıktan sonra gözaltına alınarak terörle mücadelede sorgulanmışlardı.

Sonrasında ise 6 gençten biri olan Semir Yapıcı'ya evinin önünde saldırı düzenlenmiş, Yapıcı'ya düzenlenen saldırıyla ilgili olarak Bahçelievler Ülkü Ocakları Başkanı Adem Sertdemir gözaltına alınmıştı.

Dün gece ise 6 Türk gencinden biri olan Ahmet Çakmak Twitter hesabından şüpheli bir video yayımlamış, Çakmak'ın tavırları nedeniyle videonun zorla çektirildiği konuşulurken yakınları Çakmak'a ulaşılamadığını bildirmiş ve son olarak ise avukatları Ahmet'in kurtarıldığını açıklamıştı.

Ahmet'in yakınları söz konusu videonun zorla çektirildiği iddialarını teyit etmiş, Çakmak'ın savcılık ifadesinde de videonun ailesi ve sevdikleri ile tehdit edilerek zorla çektirildiğini ve yayımlatıldığını doğrulamıştı.

Savcılık Kovuşturmaya Yer Görmedi

Savcılığın kararında Ahmet Çakmak'ın, kendisini eski İstanbul Beşiktaş Ülkü Ocakları Başkanı olan patronu M.B.'nin arayarak Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından çağrıldığını beyan ettiği, bunun ardından gittiği Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde Ocak yöneticisi Ö.Ş. tarafından tehdit edildiğini, şüpheliler tarafından başka bir odaya alınarak burada zorla video çektirildiği, ardından götürüldükleri bir başka Ülkü Ocakları mensubunun evinde zorla tutulduğunu söylediği belirtildi.

Karar metninde Ahmet Çakmak'ın Ülkü Ocakları Genel Merkezi'ne gitmesini sağladığı ileri sürülen M.B.'nin iddiaları reddettiği kaydedildi.

Bunun yanında Ahmet Çakmak'ın zorla evine götürüldüğü A.G. adlı tanık ifadesinde zorla alıkoyma ve tehdit yaşanmadığını, Çakmak'ın söz konusu videoyu "pişman olarak" çekip yayımladığını iddia etti. Ayrıca şüpheliler savunmalarında Çakmak'ın kurumlarına karşı komplo kurduğunu ileri sürdü.

Savcılık kararında söz konusu videonun tehditle ve zorla çektirildiğine dair herhangi bir emare bulunmadığı gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Hudut Namustur Pankartı Astıktan Sonra Alıkonulan Ahmet Çakmak'ın Davasında Takipsizlik Kararı