Hülya Avşar'dan Simit, Ahmet Özhan'dan Ekmek Önerisi

TAKİP ET

Ahmet Özhan, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi sefalete mahkum eden ekonomi yönetimini savundu.

Yandaş yayınlarıyla maruf Sabah gazetesine konuşan Türk sanat müziği sanatçısı Ahmet Özhan, muhaliflerin kendilerini din karşıtlığı üzerine konumlandırdıklarını iddia ederek  "Her sanatçı muhalif olmak zorunda gibi bir algı var. Amerikan Başkanı 'Türkiye'de iktidarı devirmek için muhaliflere destek olacağız' diyor. Alkışlıyorlar. Çünkü devlet, millet gibi bir zaafları, kaygıları yok. 'Bunlar gitsin de kim gelirse gelsin, isterse Amerika'dan biri gelsin o yönetsin' diyorlar. Umurlarında değil. Ülkenin ekonomisi kötüye gitsin de ülke yıkılsın diye umuyorlar. Bir dakika ya... Biz Orta Asya'dan beri devlet kuruyoruz" ifadelerini kullandı.

"Gerekirse Bir Ekmek Yerken Bunu Yarım Ekmeğe Düşüreceğiz"

Amerika'nın dolar hükümranlığı kurmaya çalıştığını ve kimsenin hükümranlığına girmeyeceklerini belirten Özhan, "Ona da karşı koymaya çalışıyoruz. Bugün içinde olduğumuz ekonomik döngüde gerekirse bir ekmek yerken bunu yarım ekmeğe düşüreceğiz. Bunun mükafatını alırız" dedi.

"Cumhurbaşkanımız Dolara da 'One Minute' Dedi"

"Bakın Cumhurbaşkanımız Amerikan hegemonyasıyla birlikte dolara da 'one minute' dedi" diyen Özhan, "Bu bir tam bağımsızlık mücadelesidir. Muhalifler bunu anlamak istemiyorlar. Yumuşak huylu bir adamımdır. Ama biri dinime, milletime, devletime laf söylerse ağzını yırtarım. Varsın bu yolda öleyim, umurumda değil. Hiçbir zaman kendi çıkarlarım uğruna helvaya halva demedim" ifadelerini kullandı.

Ahmet Özhan'ın "ekmek" açıklamasından kısa bir süre önce de Hülya Avşar benzer bir "simit" açıklaması yapmış, eleştirilerin hedefi olmuştu. 

Hülya Avşar: Gerekirse Simit Yiyeceğiz

ahmet özhan recep tayyip erdoğan ekmek dolar dış güçler