İbrahim Kalın'dan 'Bahçeli'nin Dava Arkadaşı' Çakıcı'ya Karşı Kılıçdaroğlu'na Destek

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun organize suç örgütü lideri Çakıcı tarafından tehdit edildiği olaya ilişkin "Türkiye'de kimsenin kimseyi bu şekilde tehdit etmesi kabul edilebilir değil" yorumunda bulundu.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'kıymetli ülküdaşım' diye andığı ve 'dava arkadaşı' olarak nitelendirdiği organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tehdit etmesine ilişkin AKP cephesindeki sessizliği bozan açıklamalar art arda geliyor.

Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'tan sonra Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Kılıçdaroğlu'na destek olan bir açıklamada bulundu. NTV canlı yayınına konuk olan Kalın, ilgili soru üzerine "Savcılık soruşturma başlattı ve hukuki süreç ilerliyor. Türkiye'de kimsenin kimseyi bu şekilde tehdit etmesi kabul edilebilir değil. O sürecin tamamlanmasını bekleyeceğiz. Umarım hukukun kuralları içerisinde ne gerekiyorsa mahkemeler gereğini yapacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Sözcü Kalın, Bahçeli'nin konuya ilişkin açıklamasına dair ise şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Bahçeli'nin Çakıcı ile eskiye giden bir dostluğu olması da onun belki bir vefa duygusuyla söylediği bir şey. Hukukun ortaya koyduğu normlarla bir çatışma olmaması gerekir."

ibrahim kalın cumhurbaşkanlığı sözcüsü devlet bahçeli mhp akp cumhur ittifakı bülent arınç yik üyesi alaattin çakıcı tehdit hakaret mektup chp kemal kılıçdaroğlu vefa duygusu savcılık soruşturması kabul edileb