İçişleri Bakanlığı, 'Ekrem İmamoğlu' Hakkında Soruşturmaya İzin Vermedi

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı, İBB Başkanı Ekram İmamoğlu hakkında 'ellerini arkadan bağladığı için' başlatılması istenen soruşturmaya izin vermedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında İçişleri Bakanlığınca Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine "görevinden uzaklaştırılan HDP'li belediye başkanlarını ziyaret ederek suçluyu övdüğü, ziyaret ettiği belediye başkanlarının ve anılan partinin teröre olan yardımlarını desteklediği ve bir ziyareti esnasında Fatih Sultan Mehmet'e ait türbeye saygısızlık yaptığı" iddialarıyla ön inceleme başlatılmıştı.

İmamoğlu kendisinden istenen yazılı ifadeyi 5 Mayıs'ta teslim etmiş ve çalışmalarını tamamlayan müfettiş, raporu 7 Mayıs'ta Bakanlığa sunmuştu.

Raporda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine başlatılan ön inceleme sonucunda her iki konuda da iddiaların sübuta ermediği bildirildi. Raporun ardından İçişleri Bakanlığınca İmamoğlu hakkında soruşturma izni verilmedi.

İlerleyen süreçte, İmamoğlu ile ilgili karar ilgililere tebliğ edilecek. Herhangi bir itirazın olmaması veya olası bir itirazın Danıştay tarafından reddedilmesi durumunda karar kesinleşmiş olacak.

ekrem imamoğlu soruşturma izin içişleri bakanlığı türbe elleri arkadan bağladı hdp'li belediye başkanlarını ziyaret izin verilmedi soruşturma izni verilmedi rapor karar tebliğ ibb başkanı