İçişleri Bakanlığı Sözcüsü, Ekrem İmamoğlu'na Açılan Soruşturma Hakkında Açıklama Yaptı

TAKİP ET

Gülbahar Hatun Türbesi'ne ellerini arkasına bağlayarak girdiği için hakkında soruşturma başlatılan Ekrem İmamoğlu hakkında İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

“2020 yılında gerçekleştirilen bir program kapsamında ziyaret ettiğiniz Fatih Sultan Mehmet’e ait türbede elleriniz arkanızda bağlı bir şekilde gezinmek suretiyle saygısızlık yaptığınız iddiası...” şeklindeki suçlamayla hakkında soruşturma açılan Ekrem İmamoğlu için Bakanlıktan açıklama yapıldı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Mahir Çataklı, ''Soruşturma İmamoğlu’nun HDP’li belediye başkanlarını ziyaret ederek suçluyu övdüğü, yine ziyaret ettiği belediye başkanlarını ve anılan partiyi desteklediği, bir ziyareti esnasında Fatih Sultan Mehmet’e ait türbeye saygısızlık yaptığı iddiaları ile ilgili'' dedi.

Çataklı sözlerine, "İmamoğlu ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bir işlemi bu. İstanbul Başsavcılığı bir talepte bulunmuş, iddialar üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı bir işlem var. Bize de gönderildi. Cumhuriyet Başsavcılığından gelen diğer işlemlere rutin olarak yapmamız gereken ne varsa bu süreçte de öyle yürüyor" şeklinde devam etti.

ekrem imamoğlu soruşturma türbe içişleri bakanlık açıklama hdp