İki Eski Belediye Başkanı İYİ Parti'ye Katıldı

TAKİP ET

İki eski belediye başkanı İYİ Parti'ye katıldı.

İYİ Parti'ye katılıp sonra istifa eden Fethiye eski Belediye Başkanı Behçet Saatcı yeniden İYİ Parti'ye katıldı.

Bunun yanında 2004-2014 dönemi Ordu Ünye Belediye Başkanı olan Ahmet Arpacıoğlu'da İYİ Parti'ye katıldı.

Saatcı ve Arpacıoğlu'nun rozetlerini grup toplantısı esnasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener taktı.

Siyasette İYİ Parti Rüzgarı Esmeye Başladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in geçtiğimiz yıl başlattığı "Memleket Gezileri" ile başlayan İYİ Parti rüzgarı, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın saraydan çıkmamasıyla Ankara'ya sıkışan siyaseti yeniden sokağa döktü.

Akşener gezileri sırasında ziyaret ettiği esnaf, çiftçi, tüccar, öğrenci, hemen her kesimle temas ederek dertlerini dinliyor ve bu dertleri partisinin grup toplantılarında gündeme getiriyor. Ayrıca cumhuriyet tarihinde bir ilk olarak Meclis kürsüsüne doğrudan dezavantajlı kesimlerin temsilcilerini çıkarmaya başlayan İYİ Parti lideri Akşener'in bu siyasi tavrı ile birlikte partisinin yükselişi gözle görülür hale geldi.

Meral Akşener'in gezilerinde gittiği hemen her yerde etrafını saran vatandaşlar sokakları miting alanına dönüştürmeye başlarken İYİ Parti'deki yükseliş anket şirketlerinin çalışmalarına da yansımaya başladı.

KONDA Anketi'nde Yüzde 19,3

KONDA Araştırma'nın Eylül ayında yaptığı ankete göre İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 19,3'e ulaşırken AKP'nin oy oranı yüzde 32,7'ye kadar indi. MHP'nin oy oranı yüzde 8,9 ve CHP'nin oy oranı ise yüzde 24,8 olarak hesaplandı. Ayrıca KONDA Araştırma Genel Müdürü Bekir Ağırdır, HaberTürk canlı yayınında yaptığı açıklamalarda Sosyolojik değişime baktığımız zaman İYİ Parti, Gelecek ve DEVA'nın, bilhassa İYİ Parti'nin hepsinden önde -çünkü daha iyi örgütlenmiş ve saire ve saire bir sürü avantajı var- bir sıçrama yapma ihtimali var. Çünkü AKP'den çözülenler MHP'ye doğru meyledemiyor. Çünkü MHP sorunlarla AKP arasında bir yerde değil sorunlar ve AKP'den de uzakta bir yere konumlandığı için yol üstü bir durak değil. O yüzden de bu insanlar emniyet şeridine arabayı çekti bekliyor. CHP'ye karşı ve HDP'ye karşı o duygusal kimliklenme devam ederse bu insanların amiyane tabirle İYİ Parti'ye doğru rampalayacaklar. O yüzde İYİ Parti'nin bir sıçrama yapma ihtimali var" ifadelerini kullandı.

Bunun yanında İYİ Parti'nin güçlü bir alternatif haline gelmesiyle AKP'deki çözülme de kendini göstermeye başladı. Son olarak uzun yıllar boyunca AKP ile çalışmış olan Andy-Ar Araştırma Şirketi Başkanı Faruk Acar İYİ Parti'ye geçti. Acar yaptığı açıklamada "İnanmanın önemli olduğunu düşünüyorum. İYİ Parti'nin ülkenin geleceğinde etkin rol alacağını düşünüyorum. Bir süreç başlattık. Liderine inanıyorum. İnandığım tek lider benim şu anda Meral Akşener. Onun kazanacağını düşünüyorum. İYİ Parti'yi farklı seçmenlerle buluşturabilecek bir profesyonel süreç başlattık. İnanmak başarmanın yarısıdır" dedi.

İki Eski Belediye Başkanı İYİ Parti'ye Katıldı