İkinci El Araçta Yasağa Takılmamak İçin 3 Sıfır Silmeye Başladılar

TAKİP ET

İkinci el araçların, yıl sonuna kadar sıfır araçların liste fiyatının üzerinde pazarlanamayacağı kararının ardından bazı araç sahipleri, söz konusu uygulamaya takılmamak için e-ticaret sitesine koydukları ilanların fiyatlarından 3 sıfırı sildi.

Araç satıcıları Ticaret Bakanlığının, yıl sonuna kadar sıfır araçların liste fiyatının üzerinde pazarlanamayacağı düzenlemesi üzerine yasağa takılmamak için ilanlardan 3 sıfır silmeye başladılar.

Ticaret Bakanlığının ikinci el araçta yeni düzenlemesi 15 Temmuz'da yürürlüğe girecek, yönetmeliğe aykırı ilanlara 300 bin liraya kadar ceza uygulanacak. Söz konusu karar Resmi Gazete'de bugün yayımlanırken, ikinci aracını sıfır liste fiyatının üzerinde satmak isteyen araç sahipleri, ilanlarından 3 sıfırı sildi. 

T24'ün haberine göre E-ticaret siteleri incelendiğinde; 2020 model Mercedes marka bir aracın fiyatı ilanda 1920 lira olarak konulduğu görüldü. İlandaki iletişim bilgileri üzerinden T24'ün ulaştığı araç sahibi, aracın fiyatının 1 milyon 920 bin lira olduğunu belirtirken, "İlana neden fiyatı doğru şekilde yazmadınız" sorusunu yanıtsız bıraktı. 

2022 model bir başka Mercedes'in fiyatının da ilana 2 bin 150 lira şeklinde konulduğu görüldü. 

2022 model bir başka Mercedes'in fiyatının da ilana 2 bin 150 lira şeklinde konulduğu görüldü. 

ikinci el araç araç satışı sahibinden.com ticaret bakanlığı ikinci el araç piyasası