İlaçlar PKK'ya Gidiyor İddiası

TAKİP ET

Adana merkezli 11 ilde ilaçları usulsüz şekilde sattıkları öne sürülerek gözaltına alınan şüphelilerin ilaçları Irak, Suriye ve İran'a göndererek terör örgütü PKK'ya ulaştırdığı öne sürüldü.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri İstanbul, Bursa, Ankara, Kayseri, Antalya, Osmaniye, Gaziantep, Diyarbakır, Şırnak ve Van’da baskın düzenledi.

Aralarında 4 doktor, 9 eczacı, 2 biyolog, 13 eczane ile ilaç firması çalışanlarının da bulunduğu 46 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların, Suriye uyruklu kişiler adına muayene edilmeden reçeteler düzenlendiği, hastanelerde hastalar için kullanılması gereken kanser ve organ nakli ilaçlarının kullanılmış gibi gösterilip Azerbaycan, Suriye, İran ve Irak’a gönderdiği, yeşil reçeteye tabi uyuşturucu içerikli ilaçların reçetesiz satarak uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilmişti.

Soruşturma kapsamında usulsüz bir şekilde alınan özellikle kanser, kan pıhtılaştırıcı ve uyuşturucu yerine geçen ilaçların Irak, Suriye ve İran'daki terör örgütü PKK'ya gönderildiği de ileri sürüldü.

İddiaları Kabul Etmediler

Polis operasyon kapsamında Hatay'da Suriye'ye gitmek üzere olan 100 bin lira değerinde, Şırnak'ta 650 bin, Van’da 300 bin, Mardin’de 400 bin lira, Ankara’da 450 bin lira ve İstanbul’da 450 bin lira değerinde ilaç ele geçirdi. Polis, Hatay'da ilaç gönderirken Melih K.'yi, Şırnak’ta Cevat E.'yi Van'da Yakup Ç.'yi, Mardin’de ise Ahmet A.'yı gözaltına aldı.

Bu ilaçları ise Ankara'da Cihat E., İsmail Ş. ve İran uyruklu Bahar Ak A.'nın temin ettiği öne sürüldü. İran uyruklu kadının sözde tercümanlık yaptığı öne sürüldü. Zanlıların ilaçların PKK'ya gönderildiğini kabul etmeyerek, ifadelerinde Irak, İran ve Suriye'de tanıdıklara akrabalarına gönderdiklerini öne sürdüğü öğrenildi. İlaçlar arasında en çok kan pıhtılaştırıcı ilaç bulunması da dikkat çekti.

adana emniyet müdürlüğü organize suç eczacı doktor biyolog pkk ilaç kanser hastası