İlk Eleştiride Tokadı Yedi: TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun Ortak Olduğu Şirkete Soruşturma

TAKİP ET

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ortak olduğu Nuh'un Ankara Makarnası ile İs-Ra Gıda hakkında soruşturma açıldı.

Rekabet Kurumu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ortak olduğu Nuh'un Ankara Makarnası ile İs-Ra Gıda hakkında hakkınsa soruşturma açtı.

İki firma ve distribütörlerinin alıcıların yeniden satış fiyatını belirlemeye yönelik faaliyetleriyle rekabeti ihlal ettikleri iddiasına ilişkin yürütülen önaraştırmayı karara bağlayan Rekabet Kurulu, soruşturma açılması kararını verdi. Kurumdan yapılan açıklamada "Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 07 Temmuz 2022 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak Nuh’un Ankara Makarnası ile İs-Ra Gıda ve İhtiyaç Maddeleri hakkında soruşturma açılmasına karar verdi" ifadelerine yer verildi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu kısa bir önce banka kredilerine ulaşmanın zorlaştığını söylemiş ve "Türkiye’nin her il ve ilçesinden bankalara yönelik şikâyetler artıyor. Firmaların kredi talepleri karşılanmıyor veya çok yüksek maliyetler çıkarılıyor" demişti.

ilk eleştiride tokadı yedi tobb başkanı rifat hisarcıklıoğlu ortak olduğu şirkete soruşturma