İmamoğlu Çileden Çıktı: Ulan Memleketin İçinden Kanal Geçirdiniz

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP'nin memleketi batırmasına isyan etti.

KİPTAŞ Tuzla Aydınlık Evler projesinin temel atma töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Kanal İstanbul'dan bahsediyorlar ya çıldıracağım ya! Ulan memleketin içinden kanal geçirdiniz paranın nereye aktığını bilmiyoruz. Neymiş büyük gemiler geçirecekmişsin. Sen hayatta küvette gemi oynatmamış adamsın. Devletin bakanların düştüğü hale bak" ifadelerini kullandı.

 

"Bürokrasi boyunca eli titreyerek hiçbir ilçenin, siyasi ilçe başkanından onay almadan imza atamayan ve şimdi bakan olmuş isim 'İstanbul'u birilerine bırakamayız' diyor. Zaten bu millet İstanbul'u birilerine bırakmadı, yolladı sizi. Kovdu sizi kovdu! Anlayın bunu. Koca devletimizin bakanı belediyeyle yarışıyor. 'Şu metroyu ben yapıyorum, bu metroyu ben yapıyorum.' Yapacaksın tabi. Devletin bakanısın. Allah'ın adamı ya. Yapacaksın tabi. Ayıptır belediyeyle devletin bakanı yarışır mı? Şaşkın bunlar şaşkın!" diyen Ekrem İmamoğlu, AKP'nin ekonomiyi getirdiği durumu sert sözlerle eleştirdi.

"Cebine 100 Euro Koyan Avrupalı İstanbul'da Bir Hafta Tatil Yapabiliyor"

"Memleketin derdine bak. Bir dolar olmuş 15 lira. Daha 4-5 sene 3 liraydı. 15 lira!" diyen İmamoğlu, "Cebine 100 eurosunu koyan bir Avrupalı İstanbul'da 1 hafta doya doya tatil yapabiliyor. 100 euro nedir? Avrupa'da herhangi bir ülkenin asgari ücretinin 20'de biridir. Benim vatandaşım cebine 130 lira koysa Antalya'da bir hafta tatil yapsın ya yola çıkamaz. Otobüs bileti alamaz. Ayıp ya. 130 lirayla yola çıkamaz hale getirin vatandaşı. 100 euroya memleketin her ürününü, her malını, her alın terini, emeğini en ucuza satılan ülke haline getirdin. Kalkıp oradan bize laf yetiştiriyorsun. İşine bak! Her bakan İstanbul hakkında konuşacak apolet takacak. Kim için bir kişi için. Efendim nasıl konuştum İstanbul hakkında? Nasıl laf ettim ama? Bir apolet de buraya. Ya istediğiniz kadar apolet takın, biz milletimizden apolet alıyoruz milletimizden" ifadelerini kullandı.

"Ulan Memleketin İçinden Kanal Geçirdiniz"

Ekonominin durumunun berbat olmasına karşın AKP'nin halen Kanal İstanbul ısrarının sürmesini eleştiren İmamoğlu, "Kanal İstanbul'dan bahsediyorlar ya çıldıracağım ya! Lan memleketin içinden kanal geçirdiniz paranın nereye aktığını bilmiyoruz. Neymiş büyük gemiler geçirecekmişsin, Sen hayatta küvette gemi oynatmamış adamsın, büyük gemi İstanbul Boğazı'ndan geçemezmiş de kanaldan geçecekmiş. Devletin bakanların düştüğü hale bak" dedi.

"Sokakta Gezen İnsanı Terörist İlan Ediyorlar"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun iddiasına da yanıt veren İmamoğlu, "Ekonomiyi mahcup etmeyin. Millete mahcup olmayın. Milletin parasını düşünün. Yapmayın Allah aşkına. Herkes işini yapsın. Bu millet zor durumda. Herkes işine baksın. 45 bin eleman aldılar dediler 33 bine indi. Biz 20 bin 900 eleman aldık. Yayınlıyoruz bunu. Şimdi orada 3-5 isim üzerinden yok terörist yok bu yok şu. Dolar 15 lira ya nasıl gündem değiştiriyorlar ama? Sokakta dolaşan bir insanı terörist ilan ediyorsun ya" şeklinde konuştu. 

 

istanbul büyükşehir belediye başkanı recep tayyip erdoğan kanal ulan memleketin içinden geçirdiniz ekonomi