İmamoğlu İBB Bütçesiyle İlgili Ankara'ya Çağrı Yaptı

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hükümete İBB bütçesine ilişkin çağrı yaptı.

Türkiye, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bilim ve akıl dışı "deneysel" yönetiminde tarihinin en derin ekonomik krizlerinden biri ile karşı karşıya. Türk lirasında yaşanan büyük değer kaybı nedeniyle hemen her türlü mal ve hizmet kaleminde zamlar arka arkaya geliyor.

Vatandaşlar soğuk kış günlerinde saatlerce bekledikleri Halk Ekmek kuyruklarında gözyaşı döküyor, 13 yaşında Türk çocukları karınlarını doyurmak için fazla su içiyor, AKP'liler ise açlıkla boğuşan vatandaşların durumuna karşı kulağının üzerine yatmaya devam ediyor.

Ekmek Kuyruğunda Gözyaşı Döktü: Hakkımı Helal Etmiyorum

13 Yaşındaki Çocuk: Karnımı Doyurmak İçin Fazla Su İçiyorum

AKP'li Vekil: Aylarca Soğan Ekmek Yiyeceğiz Ama Taviz Vermeyeceğiz

AKP'li Vekil: 1 Kilo Yerine Yarım Kilo Et Yeriz


Yaşanan ekonomik krizle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara'ya çağrıda bulundu.

İBB bütçesine yansıyan ek 15,2 milyar liralık ek faturayı Ankara'dan talep eden İmamoğlu, Erdoğan'ın ekonomi politikasının "tutması halinde" parayı Hazine'ye geri aktarma sözünü de verdi.

İmamoğlu resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Kurdaki artış nedeniyle İBB bütçesine bugün itibari ile yansıyan 15.2 milyar lira ek faturayı merkezi yönetimden talep ediyoruz. İktidarın ısrar ettiği yeni ekonomi politikası tutarsa İBB olarak aldığımız parayı hazineye geri aktarmaya söz veriyoruz" ifadelerini kullandı.

ekrem imamoğlu recep Tayyip Erdoğan bütçe ekonomik kriz çağrı