İmamoğlu'ndan 'Kendinizi Şikayet Ettiniz mi' Sorusuna Yanıt: Absürtlük Devam Ediyor

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'türbede ellerini arkaya bağlamasıyla' ilgili başlatılan soruşturma hakkında gazetecilerin sorularına cevap verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'türbede ellerini arkaya bağlayarak yürümesiyle' ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan soruşturmaya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan İmamoğlu, "Geleneksel tavrımdan dolayı yaptığım yürüyüş biçimi üzerinden, böyle bir anlam çıkarabilmek ve bu anlamın oraya taşınması, bu anlam üzerinden soruşturma başlatma becerisinin ortaya konması müthiş yaratıcı" yorumunda bulundu.

"Soruşturmadaki ifadenizde kendinizi nasıl savundunuz" sorusuna cevap veren İmamoğlu, "Savunmaya ihtiyaç duymadım açıkçası. Tabii ki yazılı bir savunma verdik. Arkadaşlarım detaylarını size paylaşırlar. Ama orada da duygularımı belli etmek zorunda da kaldım. Elbet hukuki birkaç cümle de vardır arkadaşlarımın eklediği; ama bu kadar absürt bir kavram, bu kadar kötü bir -soruşturma başlangıcı diyelim- sürecin ortaya konması, çok kötü bir ortam. Yani o kadar absürt ki, benim izlediğim ve incelediğim kadarıyla bu sabah, bu süreci başlatanın sahibi tam olarak. İş, bakanlıktan başsavcılığa, başsavcılıktan CİMER'e kadar gitti" ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin "Siz mi şikayet ettiniz kendinizi? Bu yönde iddialar var" sorusuna ise "Absürtlük devam ediyor; yaratıcı, yaratıcı. Zaten gazetecilerin de tartışma biçimi çok acı. Ne yapalım şimdi? Bu soruşturma sürecini başlatan akla, buraya imza atan, onay veren, imza atan akla şunu soruyorum: O zaman şöyle bir durum doğdu artık. Birini elleri arkasında gezerken gördüğünüzde, hakaret etti diye başvurabilirsiniz ve bu karşılık bulur. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’yım. Bir mezarlıkta, bir anıtın önünde eli arkada, rahmetli dedem eli arkada yürümeyi severdi. Bu bir alışkanlıktır yokuş yerlerde. Anlatayım işin ergonomisi açısından. Karadeniz’de rampa bir yerde yürürken, insanlar 90 derece duramaz. Bir eğimle yürürsünüz. Eğimle yürüdüğünüz zaman; -Karadeniz doğa bilgisi vereyim size- elinizi arkaya attığınızda bu size hem bir güç hem de merkezi bir denge yaratır. Karadenizliler bilir. Bu şekilde siz, o rampayı, güç yokuşları daha kolaylıkla çıkarsınız. Bu aslında bir güvencedir. Orada sizi güvenceye alır. Benim de o günkü geleneksel tavrımdan dolayı yaptığım yürüyüş biçimi üzerinden, böyle bir anlam çıkarabilmek ve bu anlamın oraya taşınması, bu anlam üzerinden soruşturma başlatma becerisinin ortaya konması müthiş yaratıcı" cevabını veren İmamoğlu, sözlerine "Benim dualarım yetmedi bu insanlara. ‘Allah akıl versin’ duasını yaklaşık iki buçuk senedir yapıyorum. Hala da devam ediyorum; ama yetmedi. İstanbul’da herkes çıksa, inadına böyle yürümeye başlasa ne olacak? Herkes hakkında suç duyurusunda mı bulanacağız? Ne kadar saçma! Kamu yöneticilerinin akıl tutulması, geçen söyledim bu tarz insanlar milli bir spor, ata sporu geliştirdiler. Onların tek derdi Ekrem İmamoğlu’yla mücadele… Onların ata sporu bu" şeklinde devam etti.

ekrem imamoğlu gazeteciler soru cevap verdi soruşturma içişleri bakanlığı türbe elleri arkada yürüdü abüsrtlük devam ediyor yaratıcı dedi açıklama hulki cevizoğlu