İnce: Ergenekon'u, Balyoz'u Savunanlarla Aynı Masada Oturanların Eline Ali Tatar'ın Kanı Bulaşmıştır

TAKİP ET

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "altılı masa"yı suçladı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan geçtiğimiz günlerde Sincan'da gençlerle buluşmuş ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün Türk ordusunu hedef alan Ergenekon ve Balyoz kumpaslarına ilişkin tepki çeken bir açıklama yapmıştı.

Babacan, "Tüm bu süreçlerin Ergenekon, Balyoz, adı ne olursa olsun bunların bağımsız ve tarafsız yargı süreçlerinden geçtikten sonra ancak şöyledir ya da böyledir diyebiliriz. Böyle silmece FETÖ'nün etkisi altındaki yargının uğraştığı Ergenekon, Balyoz sürecine de biz karşıyız. Ama sırf 'FETÖ'cüler uğraştığına göre bunların hepsi ak pak suçsuz insanlardır' da demeye de karşıyız. İkisinin de yanlış olduğunu düşünüyoruz. Bağımsız ve tarafsız yargı eliyle incelenmedikçe bu süreçlerin hiçbirisine doğru ya da yanlış demenin biz doğru olmadığını düşünüyoruz" demişti. 

Ali Babacan'dan Tepki Çeken Açıklamalar

"Ali Tatar'ın Kanı Ellerine Bulaşmıştır"

Partisinin "Memleket Buluşmaları" adlı programı kapsamında Balıkesir'i ziyaret eden Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Türkiye’de 20 yılda bunlar olurken kararsızlar yüzde 25’e çıkmış. Kararsızlar yakında birinci parti olacak. Demek ki bu iktidardan da bu muhalefetten de toptan kurtulmak lazım. Bana soruyorlar '6’lı masada niye yoktun?' diye. 6’lı masada olan birisi dün açıklama yapmış. Kumpas davalarını savunuyor, Ergenekon’u savunuyor, Balyoz’u savunuyor. O FETÖ’cü yargıçların bu ülkenin subaylarına, gazetecilerine kan kusturduğu o Silivri zindanlarında insanlara eziyet ettikleri olayları savunuyor. Ali Tatar canına kıydı onuruna dokunduğu için. Ergenekon, Balyoz davalarını savunanlarla aynı masada oturanların eline Ali Tatar’ın kanı bulaşmıştır. Onlar da sorumludur. Onlarla mı oturacağız?" tepkisini gösterdi.

"Ey CHP'liler Sizlere Sesleniyorum"

"Türkiye’ye Suriyelileri dolduranlarla mı oturacağım aynı masaya? Ergenekon’u savunan Ali Babacan ile mi oturacağım aynı masaya?" diye soran İnce, "Ey CHP’liler size sesleniyorum. Siz kendinize yakıştırıyorsanız o masada oturmayı, yakıştırın. Biz yakıştırmıyoruz. Onun için Memleket Partisi’ni kurduk. Orada ne işimiz var bizim. Bir metin çıkardınız ortaya Atatürk diyemiyorsunuz Temel Karamollaoğlu'nu kızdıracağız diye Atatürk, laiklik diyemiyorsunuz. Eğitimi tarikatların cemaatlerin elinden çekip alacağız diyemiyorsunuz. Siz zannediyor musunuz ki o partinin tabanı sizin cumhurbaşkanı adayınıza oy verecek? Yanlış yerde oynuyorsunuz. Bütün Atatürkçüleri, cumhuriyetçileri çantada keklik görüp herkese mavi boncuk dağıtmak. Böyle siyaset olur mu? Siyaset ilkeli olur! İlkeli! Siyasetin bir duruşu olur. Siyasetin bir omurgası olur. Biz omurgalı siyaset yapıyoruz. Biz millete çözüm öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

chp muharrem ince ergenekon balyoz aynı masada oturanların eline ali tatar kanı bulaşmıştır altılı masa