İşgalci Rusya'nın Ukrayna'nın Harkiv Bölgesine Düzenlediği Saldırıda 49 Kişi Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

İşgalci Rusya'nın, Ukrayna'nın kuzeydoğusundaki Harkiv bölgesindeki bir köye düzenlediği saldırıda, aralarında altı yaşında bir çocuğun da bulunduğu en az 49 kişi hayatını kaybetti.

Eli kanlı Rus diktatörü Vladimir Putin liderliğindeki Rus ordusu, Ukrayna'daki katliamlarına bir yenisini daha ekledi. 

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, ülkesinin Harkiv bölgesindeki Groza köyüne yönelik düzenlenen Rus saldırısında 49 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Yermak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın Harkiv bölgesinin Kupyansk ilçesine bağlı Groza köyündeki sivil tesisi, Rusların füzelerle bombaladığını belirtti.

49 Kişi Hayatını Kaybetti

Saldırıda 6 yaşındaki çocuk dahil 49 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 kişinin yaralandığını kaydeden Yermak, olay yerinde enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğünü aktararak, "Ruslar, bile bile barışçıl insanları alaycı şekilde öldüren teröristlerdir." ifadesini kullandı.

Harkiv Bölgesi Askeri İdare Başkanı Oleg Sinegubov, Rus ordusunun Groza köyünde çok sayıda sivilin bulunduğu bir kafe ve dükkanı bombaladığını kaydetti.

"Katiller Yargılanıp Cezalandırılmalı"

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar da katil Rusya'nın saldırısına X hesabından tepki gösterdi.

Bodnar, şu ifadeleri kullandı: 

"Bugün Ruslar Kupyan ilçesine bağlı Groza köyünde 48 sivili katletti. Bunların arasında 6 yaşında bir erkek çocuğu da var. Katiller yargılanıp cezalandırılmalı, onlarla diyaloga gidilmemelidir!"

 

rusya saldırı ukrayna 49 sivil hayatını kaybetti vasyl bodnar vladimir putin