Hamas terör örgütü, Katliamcı İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları esnasında ateşkes ve esir takası müzakerelerini yürüten Halil el-Hayye’yi Siyasi Büro Başkanı olarak atadı. El-Hayye, Yahya Sinvar’ın Ekim 2024’te öldürülmesinden bugüne göreve getirilen ilk terörist oldu.
Hamas’ın pazartesi günü duyurduğu kararla el-Hayye, örgütün en üst düzey siyasi görevine atandı.
Hamas’ın Gazze’deki önde gelen yöneticilerinden olan el-Hayye, İsrail ile dolaylı olarak yürütülen ateşkes ve esir takası müzakerelerinde Hamas heyetine başkanlık etmişti.
Sinvar’ın ölümünün ardından Hamas, aralarında el-Hayye’nin de bulunduğu bir geçici başkanlık konseyi tarafından idare ediliyordu.
Halil el-Hayye ile Hamas’ın yurt dışı yapılanmasının eski başkanı Halid Meşal’in siyasi büro başkanlığı için yarıştığı ifade edilmişti.
El-Hayye’nin bir yıllık "geçiş" dönemi için seçildiği daha önce Hamas kaynaklarına dayandırılan haberlerde yer bulmuştu.








