İskender Öksüz 'Yeni Ekonomi Modeli'ni Dündar Taşer'in Sözleriyle Anlattı

TAKİP ET

Prof. Dr. İskender Öksüz, iktidarın "Yeni Ekonomi Modeli" söylemine ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Prof. Dr. İskender Öksüz, Karar'da yayımlanan "Bile bile mi, bilmediklerinden mi?" başlıklı yazısında iktidarın yeni ekonomi modelini Milliyetçi Hareket'in ideologlarından Dündar Taşer'in sözleriyle anlattı.

"Bu bile bile yaptık propaganda tarzını rahmetli büyüğüm Dündar Taşer’in anlatımıyla size nakletmek isterim: 'Ateş ediyorlar. Bırakın hedefin ortasını, hatta kenarını, hedef tahtasını bile tutturamıyorlar. Fakat hemen merminin saplandığı deliğe koşup, onun etrafına daireler çiziyor ve ‘İşte bizim hedefimiz buydu! Tam on ikiden vurduk!’ diyorlar" diyen Öksüz, "Bu felsefenin bir başka ifadesi de, 'Acından öleceksin; kuyruğu dik tutacaksın!'dır. Ancak hatayı yapan iktidarsa, o acından ölmüyor. Yapılanlara maruz kalan halk acından ölüyor. Bunu da 'Şimdi Allah sizi imtihan ediyor' diye makul hâle getiriyorlar. Hesap verebilirlik yoksa, her olan bitene bir kulp bulabilirsiniz. Kapalı devre çalışıyoruz nasıl olsa" ifadelerini kullandı.

"Rekabetçi kuru hedeflemişler. Çin usulü kalkınmayı seçmişler. Ama nedense daha önce bize söylemediler. Sürpriz olsun istediler" diyen Öksüz yazısında, "Veya böyle şeylerden anlamayacak kadar aşağı zekâ seviyesindeydik her halde. Biz oy verelim yeter, ayrıntıya karışmayalım; bizi imtihan eden Allah’ın gücüne gider sonra" ifadelerine yer verdi.

yeni ekonomi modeli dündar taşer iskender öksüz