İslam Memiş'ten Gram Altın Uyarısı

TAKİP ET

Finans analisti İslam Memiş, gram altın için 900 lira üzerindeki fiyatların pahalı olduğunu söyledi.

Gram altın için 900 liranın üzerindeki fiyatın pahalı olduğunu belirten altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, önümüzdeki 4 haftalık süreçte 900 liranın üzerindeki fiyatlardan gram altın, 14 liranın altına inmeden dolar alınmaması tavsiyesinde bulundu.

Yeniçağ TV'ye konuşan Memiş, yıl sonunda gram altın için beklentisinin bin 450 beklentisini sürdürürken "Ama önce bir düşüş süreci yaşanacak, sonra altında yeni zirveler göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Seçim sürecine girildiğini belirten Memiş, "Bu seçim sürecinde dolarda kur atakları olmaması için Merkez Bankası'nın elindeki tüm enstrümanları kullanarak hamleler yapmasını bekliyorum. Doların uluslararası piyasalarda değer kazanma trendine girdiği bir dönemdeyiz. Jeopolitik riskler de devam ettiği müddetçe, enflasyon rakamları yükseldikçe Türk Lirası'ndaki değer kayıpları sürebilir" değerlendirmesinde bulundu.

Merkez Bankasının faiz artırımına gitmesinin kendisi için sürpriz olmayacağını belirten İslam Memiş, 4 hafta boyunca doların 13,80-14,80 aralığının takip edilmesi gerektiğini belirterek "Dolarda 14 liranın altına her düşüş alım için bir fırsattır. 14.80 liranın üzerindeki her rakam satış için fırsattır" dedi.

islam memiş gram altın uyarısı dolar finans 900