İsmail Kahraman, Fatih Altaylı'dan Şikayetçi Oldu

TAKİP ET

Fatih Altaylı, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "Şehirlerin kurtuluş yıl dönümlerinin kutlanmasına karşıyım" açıklamasıyla ilgili "Buradaki alçakça niyeti seziyorsunuz, Kurtuluş Savaşı'nı ve onun kahramanlarını yok saymak' demişti

Mürteciliği ile bilinen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Başkanvekili ve TBMM 27. Başkanı İsmail Kahraman'ın Rize'nin fethinin 561'inci yıl dönümü töreninde "Şehirlerin kurtuluş yıldönümleri kutlanıyor. Kesinlikle karşıyım… İzmir'in kurtuluşu 9 Eylül, kim demiş? Ne münasebet. Cihan harbi bitti, müstevliler alacaklarının birkaç kat mislini aldı" açıklamasında bulundu.

İsmail Kahraman: İzmir'in Kurtuluşu 9 Eylül, Kim Demiş? Kurşun Sıkmadık ki!


İYİ Parti, İsmail Kahraman'ın TBMM Başkanlığının Yok Hükmünde Sayılması İçin Kanun Teklifi Verecek


Kahraman'ın bu açıklamasından sorna Habertürk yazarı Fatih Altaylı, 29 Ağustos’taki yazısında, "Buradaki alçakça niyeti herhalde sezinliyorsunuz. Kurtuluş Savaşı’nı ve onun kahramanlarını yok saymak."  ifadelerini kullanmıştı.

Kahraman, gazeteci Fatih Altaylı'dan şikâyetçi oldu.

Kahraman'ın avukatları tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan dilekçede, Altaylı'nın 29 Ağustos 2022'de yayınlanan televizyon programdaki konuşması ile aynı tarihte internet sitesinde kaleme aldığı yazı yer aldı.

Kahraman'ın Rize'de yaptığı konuşmanın bir bölümünün olduğundan farklı aktarılarak algı oluşturulmaya çalışıldığı öne sürülerek, Altaylı'nın söz konusu televizyon programı ve yazıda Kahraman hakkında tamamen gerçek dışı ifadeler kullandığı belirtildi.

Her iki yayında Kahraman'ın onur, şeref ve saygınlığını rencide eden sözlerle eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aşarak hakaret ve ithamlarda bulunduğu savunulan Altaylı hakkında "hakaret" suçundan dava açılması talep edildi.
 

ismail kahraman fatih altaylı şehirlerin kurtuluş yıl dönümleri kurtuluş savaşı