İstanbul'un Yüzde 83,9'u Kıt Kanaat Geçiniyor

TAKİP ET

İstanbul halkının yüzde 83,9'u ya zor ya da kıt kanaat geçinebiliyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, tek adamlık sistemine geçişle birlikte kontrol altına aldığı Merkez Bankası eliyle fantastik "Faiz sebep, enflasyon sonuçtur" teorisini hayata geçirdi. 

Bu teoriyle Türk lirasının değerini tarihinin en düşük seviyesine kadar düşüren Erdoğan, enflasyonun TÜİK rakamlarına göre yüzde 54,44'e çıkmasına neden oldu. Yılbaşında elektrik ve doğal gaza da dev zamların getirilmesiyle birlikte vatandaş zor günler geçirmeye başladı.

Sözcü'den Sayime Başçı'nın haberine göre İstanbul halkının yüzde 42'si kıt kanaat geçiniyor. İstanbulluların yüzde 19,4'ü geçinemediğini, yüzde 22,4'ü ise bazı ödemelerini yapamadığını ve borca girdiğini belirtiyor. İstanbulluların yüzde 16,4'ü ise geçinebildiğini ve üstüne birikim yapabildiğini ifade ediyor.

İstanbul Planlama Ajansı tarafından hazırlanan İstanbul Barometresi'ne göre halkın yüzde 47,9'unun beklentisi Türkiye ekonomisinin kötüleşeceğine yönelik. Araştırmaya göre İstanbul halkının yüzde 64,7'si Şubat ayında Türkiye'nin gündeminin faturalara gelen zamlar, yüzde 7,6'sı ise Rusya'nın Ukrayna'yı işgali olduğunu söyledi.

Sorulan "Şubat ayında evde en çok ne konuşuldu?" sorusuna verilen cevaplara göre vatandaşların yüzde 76,6'sı ekonomik sıkıntıları konuştuklarını söyledi. 

istanbul halk ekonomi kıt kanaat geçiniyor istanbul planlama ajansı istanbul barometresi