'İstanbul'da 2 Yıl İçinde 1 Milyon Liraya Ev Bulmak Hayal Olacak'

TAKİP ET

GİGDER Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bucak, İstanbul'da ev fiyatlarının süratle artmaya devam edeceğini söyledi.

Kira fiyatları İstanbul'da ve tüm yurtta anormal biçimde artmaya devam ediyor. Kira fiyatlarının artışı ve yurt bulamamaları nedeniyle öğrenciler geçtiğimiz süreçte "Barınamıyoruz" eylemlerine başlamış, bu eylemlere polis müdahale etmişti.

Türk lirasının değer kaybı, artan enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle ev bulmak Türkiye'nin en büyük kenti olan İstanbul'da büyük bir çileye dönüşmüş durumda.

Dünya gazetesinden Leyla İlhan'a konuşan Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bucak, İstanbul'da mülk fiyatlarının artışı nedeniyle 2 yıl içerisinde 1 milyon liraya satılık ev bulmanın imkansız hale geleceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Sektördeki mmaliyet artışları nedeniyle konut üretiminde yaşanan azalmayı işaret eden Bucak, "Markalı bir projede maliyetin yüzde 70’i dövize endeksli, döviz artınca fiyatlar da artıyor. Ayrıca eskiden elinde parası olan biri gayrimenkul projesi geliştirebiliyordu. Şimdi ancak müteahhitlik sertifikası alan biri proje geliştirebiliyor" ifadelerini kullandı.

Hakan Bucak, maliyetlerin artışı devam ettiği sürece fiyatların da artmaya devam edeceğini belirtti.

Bahadırhan Dinçaslan imzasıyla TamgaTürk'te yayımlanan "Z Nesli Değil, Mülksüz Nesil" başlıklı köşe yazısını okumak için tıklayınız.

İstanbul'da 2 Yıl İçinde 1 Milyon Liraya Ev Bulmak Hayal Olacak