İstanbul'da Halk Ekmek'e Yüzde 25 Oranında Zam Geldi

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı arifesinde Halk Ekmek'e yüzde 25 oranında zam yaptı.

Halk Ekmek 250 gramlık ekmeğe yüzde 25 oranında zam yaptığını bildirdi. Yarından (17 Temmuz) itibaren geçerli olacak olan zamla birlikte daha önce 1 lira olan ekmek 1,25 lira olarak satılacak.

Zammı duyuran Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama "Un fiyatları ve diğer girdilerine fiyatları aşırı yükseldi. Pandemi nedeniyle ekmeği uzun süre maliyetinin altında sattık. Piyasada ekmeğin fiyatı 2 TL civarında. Hâlâ Türkiye'nin en ucuz ekmeğini İBB Halk Ekmek satıyor" diye konuştu.

 İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda "Un maliyetleri genel maliyetlerimiz içinde yüzde 30-35 bandında yer alıyor. Unun zamlanması demek ekmek maliyetlerinin yüzde 35’ni etkilenmesi anlamına geliyor. Ekmek fiyatlarının otomatik olarak yeniden ayarlanması gerekiyor. Biz burada hükümetten un fiyatlarına bir şekilde destek olmasını beklerken, un fiyatlarının revize edilmesini talep ediyoruz" demişti.

Elektrik, doğal gaz, un ve maya gibi ekmek üretimini doğrudan etkileyen giderlerdeki süratli artış nedeniyle yalnızca Halk Ekmek değil şehir genelindeki fırınlarda fiyat artışının gerçekleşebileceği ifade ediliyor.

İstanbul'da Halk Ekmek'e Kurban Arifesinde Yüzde 25 Oranında Zam Geldi