İsveç'te "Kurdish Fox" Çetesinin Başını Çektiği Uyuşturucu Savaşları AB'yi de Alarma Geçirdi

TAKİP ET

AB, çocukları" katil" olarak kullanmak isteyen uyuşturucu örgütlerine karşı stratejileri güçlendirmeyi planlıyor. Euronews'in haberine göre kokain ve diğer uyuşturucu türlerinin kaçakçılığı ile mücadeleye hazırlanan Avrupa Birliği, uyuşturucu çetelerinin çocukları adam öldürmek ya da sakatlamak için sömürdüğünü belirtti ve bunu "çocuk askerlerin" durumuna benzetti.

Euronews'in haberine göre kokain ve diğer uyuşturucu türlerinin kaçakçılığı ile mücadeleye hazırlanan Avrupa Birliği, uyuşturucu çetelerinin çocukları adam öldürmek ya da sakatlamak için sömürdüğünü belirtti ve bunu "çocuk askerlerin" durumuna benzetti. 

Avrupa Komisyonu'nun içişlerinden sorumlu üyesi Ylva Johansson, gençlerin Avrupa'nın en büyük güvenlik tehditlerinden biri olan ve giderek büyüyen acımasız uyuşturucu ticaretine kapıldığını söyledi.

"Radikalleştiriliyorlar ve katil olmak üzere yetiştiriliyorlar. Bunlar çocuk askerlerin uyuşturucu çetelerindeki karşılığıdır." diyen Johansson, organize suç örgütleri tarafından yönetilen uyuşturucu ticaretinin bugün Avrupa'nın karşı karşıya olduğu en ciddi güvenlik tehditlerinden biri olduğunu belirtti ve durumun giderek kötüleştiğine dikkat çekti.

İsveç'te geçen hafta iki kişiyi öldüren 16 yaşındaki bir çocuğun başka bir cinayetle bağlantılı olduğunu ve ağır silah bulunmaktan tutuklandığını belirten Johansoson "Bu çocukların işlediği bir dizi cinayetten yalnızca biri." diyerek duruma örnek gösterdi.

İsveç'te Kurdish Fox çetesinin başını çektiği çatışmalarda çoğu çocuk onlarca kişi hayatını kaybetmiş veya yaralanmıştı. Kurdish Fox çetesinin elebaşı, Iraklı bir Kürt olan Rawa Majid'in vatandaşlık satın alarak Türkiye'ye kaçtığı ortaya çıkmıştı. İsveç makamları aynı çetenin PKK'ya finansal kaynak sağladığını açıklanmıştı.

İsveç'in NATO Üyeliği Süreci, PKK ve Çete Savaşları

İsveç'teki Kürt Çetelerinin Terörü Çığrından Çıktı, Hükümet Acil Olarak Toplandı

Kürt Çetesi İsveç'te 13 Yaşındaki Bir Çocuğu Katletti

İstanbul Yabancıların Counter-Strike Haritasına Döndü: 5 İsveçli Tutuklandı

AB, uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele kapsamında çocukların örgütlere katılımının önüne geçecek stratejileri güçlendirmek istiyor. Bunlar arasında hırsızlık ya da okulu bırakma gibi erken işaretleri izleyerek çocukların tespit edilmesi gibi önlemler de bulunuyor.

AB ayrıca, ulusal mercilerin ve uyuşturucu kullananların piyasaya giren yeni bir tehlikeli madde hakkında bilgilendirilmesi için Avrupa çapında yeni bir uyuşturucu uyarı sisteminin geliştirilmesini hedefliyor.

kurdish fox ab uyuşturucu uyuşturucu kaçak isveç uyuşturucu isveç çeteler