İTO Başkanı Özel Bankalara Faiz İndirimi Çağrısı Yaptı

TAKİP ET

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, özel bankalara faiz indirimi çağrısı yaptı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç Twitter hesabından "TCMB’nin faiz indirim kararının, kamu bankaları tarafından desteklenmesi iş dünyamızın yeni yatırımlarını teşvik edecek. 200 baz puana kadar faiz indirimi, kredi kullanan firmaların maliyetlerini düşürecek. Şimdi bu indirimi diğer tüm bankalara yayma zamanı" şeklinde bir paylaşım yaptı.

Avdagiç'in paylaşımını alıntılayan CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, "Sayın Başkan… AKP İl Başkanı değilsiniz… İstanbul Ticaret Odası Başkanısınız… Türkiye ekonomisi türbülansın içinde… Bu durumda yönetimi uyarmanız gerekirken siz yönetimi övüyorsunuz… Bu beyanınızı Başkanı olduğunuz İstanbul tacirleri kabul ediyor mu? Bir düşünün…" ifadeleriyle cevap verdi.

Avdagiç ise Erdoğdu'nun paylaşımını alıntılayarak yaptığı paylaşımlarda "Sayın Erdoğdu, Bizler atanarak değil seçilerek başkanlık yapıyoruz. Bu kutsal çatı altında 1999'dan beri mecliste, 2005 yılından bu yana da ekip arkadaşlarımla yönetimlerde görev alıyorum. Üyelerimizin oylarıyla hem meclis hem de yönetim kurulu başkanlıklarına seçildim. İstanbul Ticaret Odası yönetimi, 139 yıldır olduğu gibi bugün de 642 bin üyesinin haklarını savunan çalışmalar gerçekleştiriyor. Biz ne yapıyorsak, üyelerimiz adına ve doğruluğuna inandığımız için yapıyoruz… Siz rahat olun…" ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası ve Kamu Bankalarından 200 Baz Puan Faiz İndirimi

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu 21 Ekim'de yaptığı toplantıda aldığı kararla 1 hafta vadeli repo ihale faiz oranı 200 paz puan indirilerek yüzde 16'ya düşürülmüştü.

TCMB'nin kararının ardından Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıf Bank da ortak bir karar alarak faizleri 200 baz puan düşürmüştü.

İTO Başkanı Özel Bankalara Faiz İndirimi Çağrısı Yaptı