İYİ Parti Genel Başkanı Akşener Grup Toplantısında Konuştu

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti'nin siyaset anlayışında muhalefetin, iktidarın gözü kulağı olduğunu, iktidarın hata yapması halinde muhalefetin devreye girerek eksiklikleri ve çözüm önerilerini dile getireceğini belirten Akşener, asgari ücret konusunda ücretin 4 bin liranın üzerine çıkarılması ve vergi muafiyeti sağlanması gibi önerilerinin dikkate alındığını söyledi.


"İYİ Parti’nin siyaset anlayışı sayesinde kazanan milletimiz oldu. Demek ki muhalefete kulak verildiğinde kıyamet kopmuyormuş, iyi şeyler oluyormuş" diyen Akşener, bu ücretin 4 erimemesi için tedbir alınması çağrısında bulunarak "3 ayda bir asgari ücrete güncelleme yapılmasını ve çalışanımızın emeğinin enflasyona karşı korunmasını öneriyoruz. Gerçekten bu millete nefes aldırmak istiyorsanız enflasyonu düşürmekle başlayın" dedi. Akşener'in İYİ Parti geleneği haline geldiği üzere kürsüye davet ettiği bir vatandaş olan asgari ücretli Cem Güneş ise özel bir şirkette, asgari ücretle çalıştığını, ailesini geçindirebilmek için taksi şoförlüğü yaptığını söyledi. "Bunun bana faydası oluyor muydu? Evet oluyordu ama gaza ve benzine gelen zamlarla sağ olsun devletimiz bunun da önünü kesti" diyen Güneş, eşinin MS hastası olduğunu, 4 yaşındaki kızına ve eşine bakmak için tatil yapmadan çalışmak zorunda olduğunu söyledi.

Cem Güneş şu ifadeleri kullandı:

"Hep bir zam yağmuru altında ıslanıyorum. Asgari ücrete gelen bana göre zam değil sus payı. Bu sus payı zaten gelmeden, kira zammı, market fiyatları, manavı, kasabı, yol paralarına gelecek zamlardan sonra eridi gitti. Asgari ücretliye bu zamdan ne kaldı? Tasası kaldı. Bir dahaki ayın sonunu nasıl getiririm tasası. Biz böyle yaşamayı hak etmiyoruz. Sorun hangi asgari ücretlinin bir hayali var? Bu parayla ne hayal kurabiliriz ki zaten? Bu gelmeden giden, günden güne eriyen, her gelen zamla bizi eksiye sürükleyen parayla biz hayal kuramayız. Kuracağım en büyük hayal, çocuğumu yatağa aç sokmamak olacaktır. Bizim en büyük yeteneğimiz ne biliyor musunuz? Yetmeyen şeyleri yetirmeyi başarmak. Yeni gelen zamlarla da bu yeteneğimiz yeniden ortaya çıkacak. Nereden kısalım da nereye harcayalım. Sonra birileri çıkıp diyor ki 'Şükredin'. Biz zaten onu zaten yapıyoruz. Bir de siz şükredin, 'Cebim doldu yeter' deyin de biz bir rahat nefes alalım."

Güneş'in sözleri sonrasında kürsüye gelen Akşener, Erdoğan'ın Afrikalı gençlerle buluştuğunu hatırlatarak "Mozambikli bir genç kızın sözleri Erdoğan’ı etkiledi. O genç kız, ‘Daha adil bir dünya istiyorum’ demiş. Sayın Erdoğan da bu hiç reklam kokmayan hareketten çok etkilenmiş. Yazık, kıyamam. Ekonomi yangın yeri, Sayın Erdoğan Mozambikli gençlerin derdine düşmüş" diye konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı'nın "Başbakanlığım döneminde döviz rezervini 135 milyar dolara çıkarttık ama daha sonra bir düşüş yaşandı ben o sırada yoktum Cumhurbaşkanıydım" açıklaması ile alay eden Akşener, "Sevimli hayalet Casper gibi o sıralar orada değilmiş. O günleri geçtim belli ki sen şimdi de buralarda değilsin" dedi.

Türkiye'nin "ekonomi cahili bir adamın saçma sapan deneyleriyle sınandığını" belirten Akşener, "Sen faizi indirdim diye caka satarken, yönettiği devlet -pardon o yönetmiyormuş- yüzde 24 faiz ödüyor. Bu krizin sebebi bizzat sensin sen. Dış güçler de hırlı değil elbette ama önce bak sen kendine. Bir kere olsun yaptığın hatanın sorumluluğunu al. O kadar tecrübeli insan varken damadını Hazine ve Maliye Bakanlığı’na dış güçler mi getirdi? Merkez Bankası’nın 128 milyarını dış güçler mi sana sattırdı? Türk çiftçisini dış güçler mi borca soktu?" diye sordu.

Erdoğan'a yönelik sorularına devam eden Akşener, "Devleti dolandıran düzenbaza yılın ihracatçı ödülünü dış güçler mi verdi? Beşli çetenin vergi borçlarını dış güçler mi sildirdi? Milletimize bu zorlukları reva gören sensin Erdoğan. Bak işte bütün bunlar sebep, olanlar da sonuçtur. Bu fakirliğin, zamların, çilenin sorumlusu sensin. ‘Ben o sırada yoktum’ deyip geçemezsin. Sorumluluğun gereğini yapacaksın ya da sandığı getirip hesabını milletimize vereceksin. Dış güçler de hırlı değil elbette ama önce bak sen kendine.2023 hedefleri bitti, yerine 1973 çözümleri geldi. Milletimize ekonomik başarı diye itelemeye çalışıyorlar" ifadelerini kulllandı.

"Türkiye ekonomisi deneme tahtası mı?" diye soran Akşener, "Madem kur düştü, madem artık uçuyoruz o zaman hemen doğalgaz ve elektrik faturalarını düşürün" çağrısı yaptı.

"İnsanlarımızın artık sabretmeye mecali bile kalmadı. Düşün artık milletin yakasından. Yazıktır, günahtır. Utanmadan, ‘Ekonomik Kurtuluş Savaşı mücadelemizi başarılı bir şekilde sürdürüyoruz’ diyorsun" diyen Akşener, "Ortadaki tek savaş milletçe senin bu cahil inadına karşı verdiğimiz savaş. Tek kurtuluş sandıkla gelen kurtuluşumuz" ifadelerini kullandı.

meral akşener iyi parti grup toplantısı asgari ücret döviz ekonomi