"İYİ Parti İktidarında Otomobillerden Alınan ÖTV Kaldırılacak"

TAKİP ET

İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, otomobillerden alınan ÖTV'nin kaldırılmasını vadetti.

İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "İYİ Parti iktidarında otomobillerden alınan ÖTV Kaldırılacak. 100.000 TL olan araçlara artık 300.000 TL vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bir vatandaşın "İbrahim Bey tvitin ekran görüntüsünü alıyorum, ilerde elimizde bulunsun diye. İktidar olur ve pardon şuan ekonomimiz iyi değil bu yüzden bu vergiyi kaldıramıyoruz derseniz hatırlatırım size. Bu paylaşımı ve verdiğiniz sözü iyi parti adına yaptığınızı beyan ettiniz" diyerek uyarması üzerine Özkan, "Cem Bey Artagan programında hepsi var. Ülke kaynakları yandaşa değil Halka aktarılacak" ifadeleriyle yanıt verdi.

Artagan Projesi Nedir

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Artagan Projesi'ni grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Türkiye’nin zenginleşme reçetesi Artagan, nakitsiz topluma dayalı yeni bir ekosistemdir. Adil ve kayıpsız bir ekosistemdir.

Artagan, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 21. yüzyıldaki adıdır.  Artagan, tüm mali kayıt ve denetimin yapay zeka aracılığıyla yapılmasını sağlayan, özerk bir mali denetim ağıdır. Artagan, içinde binlerce yazılım ve vergi uzmanının bulunduğu korunaklı bir kampüste yer alır. Kampüsün altındaysa ülkemizdeki tüm para trafiğini derleyen bir sunucu tarlası bulunur. Finansal kurumlar ve Artagan arasında kurulacak veri paylaşım ağıyla kredi kartı işlemleri, para transferleri, döviz alım satım işlemleri, menkul yatırım hareketleri, yurt dışı para transferleri, çek-senet gibi, vadeli alacak/vereceklerin verileri Artagan’a ulaşır ve kapalı devre bir blok zinciri ile kayıt altına alınır.

Artagan bu verilerle 83 milyon vatandaşımızın ve milyonlarca işletmenin anlık olarak mali tablolarını oluşturur.  Mali tablonun oluşması o kişi ya da işletmenin ekonomik durumunun çok net bir şekilde değerlendirilmesini sağlar" ifadeleriyle tanıtmıştı.