İYİ Parti: Kılıçdaroğlu'nun Adaylığına En Ufak İtirazımız Yok

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığına karşı olmadıklarını söyledi.

Halk TV canlı yayınında İnan Demirel'in sorduğu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığına nasıl baktıklarına ilişkin soruya yanıt veren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem şu ifadeleri kullandı:

"Hiçbir suretle yok. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ana muhalefet partisi lideri olarak, kesinlikle Türkiye Cumhuriyeti'nin 13. Cumhurbaşkanı olarak adayı olabilir, buna partimizin en ufak bir itirazı yoktur. Sadece bir ittifak adayı olarak cumhurbaşkanı adayı kim olacaksa belirleneceği için buna Sayın Kılıçdaroğlu'nun kendisinin de dahil olduğu, o sırada Millet İttifakı'na kim dahil ise o partilerin sayın genel başkanları ve kurulları birlikte karar verecekler."

"Ümit Ederiz ki Bu Masa İttifak Masası Haline Gelecek"

Halihazırda "Millet İttifakı" derken yalnızca İYİ Parti ve CHP'den söz ettiklerini, yerel seçimde de ittifakın böyle geliştiğini hatırlatan Erdem, "6 partinin bir araya geldiği bu masa, çok kıymetli bir masa ve güçlendirilmiş parlamenter sistemi kabul edip Türkiye'nin anayasal sisteminin nasıl olması gerektiği konusunda ki, bu aslında Türkiye'nin nasıl yönetileceği, bunun sonuçlarından bir tanesi olan ekonomi" dedi ve "İttifak masası ilan edildiğinde, ona da inşallah geleceğiz, ümit ederiz ki bu masa ittifak masası haline gelecek, bizim beklentimiz ve ümidimiz, bu da çok önemli bir çalışma" diye ekledi.

"Meral Akşener Türkiye İçin Cumhurbaşkanlığından Vazgeçmiş Bir Kişi"

"Cumhurbaşkanlığı makamında daha kıymetli bir makam var mı bu ülkede?" diye soran Erdem, "Şu anda kimlerin aday olduğunu, Sayın Recep Tayyip Erdoğan da dahil olmak üzere bilmiyoruz. Hiç kimse ağzından net olarak çıkardı mı? Ama kimin aday olmadığını biliyoruz. Sayın Meral Akşener, 'Ben cumhurbaşkanı aday değilim, parlamenter sisteme geçeceğiz ve ben başbakanlığa adayım" dediği zaman kendi nefsini ve kendisini bütün alkışların, İYİ Parti'nin neferlerinin de o an için üzüldüğü ama bunu dahi bir tarafa bırakarak Türkiye için bu makamdan vazgeçmiş bir kişi" ifadelerini kullandı.

bahadır erdem iyi parti 6 parti kemal kılıçdaroğlu chp adaylığına hiçbir itirazımız yok