İYİ Partili Bilge Yılmaz'dan 'Beşeri Sermaye' Vurgusu: Ekonomi Düzelir Ama...

TAKİP ET

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, ekonominin durumunun düzeltilebileceğini ancak Türkiye'nin kaybettiği beşeri sermayeyi telafi edememesi durumunda ciddi bir kalkınmayı sağlayamayacağını söyledi.

Halk TV'de İpek Özbey'in Kadraj programında konuşan İYİ Parti Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Türkiye'nin beyin göçüyle kaybettiği beşeri sermayeyi telafi edememesi durumunda ciddi bir kalkınmayı sağlayamayacağını vurguladı.

Yılmaz, "Ekonominin başına doğru insanlar geçtiği zaman düzelme süreci başlayacaktır. Bunun özellikle altını çiziyorum. Çünkü sadece ekonomi değil. Ülkede karamsarlık yaratan ekonomi dışında başka yerler de var. İnsanların hak ve özgürlükleri gibi. Gençler özellikle bundan çok rahatsız ve haklı olarak da ülkeden gitmeyi düşünen çok sayıda insan var. Özellikle imkanı olan iyi yetişmiş, mühendisler, yazılımcılar, doktorlar ülkeyi terk ediyorlar.

"Ekonomi Düzelir Ama..."

Bu Türkiye için çok ciddi bir problem. Çünkü ekonomi düzelir, şu an yaşadığımız enflasyon indirilir ama gidip dışarıda hayat kuranların hepsi dönmeyebilir, bizim o insanlara ihtiyacımız var. Beşeri sermayesini kaybeden bir ülkenin çok ciddi bir kalkınma içine girmesi çok zor. Beyin göçü belli bir sınırda kaldığı sürece halledilebilir ancak çok büyük sayılarda kalifie iş gücünüz çıkarsa o çok acıklı olur" ifadelerini kullandı.

iyi parti bilge yılmaz ekonomi beşeri sermaye vurgusu beyin göçü düzelir ama... milliyetçi odak