İYİ Partili Bilge Yılmaz: Enflasyonu Düşürmenin İki Yolu Var

TAKİP ET

İYİ Parti Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, ABD'deki faiz artışının Türkiye'ye muhtemel etkilerini açıkladı.

Yayımladığı video açıklamayla ABD'de FED'in yapacağı bir faiz indiriminin Türkiye için doğuracağı muhtemel sonuçlarını anlatan İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, bu durumun Türkiye'nin borçlanma mâliyetlerini de artıracağını söyledi.

"Enflasyonu düşürmenin iki yolu var" diyen Yılmaz, iki seçenek sundu: "Arzı artırmak ya da talebi azaltmak." Yılmaz arzı artırmanın şu an mümkün olmadığını ancak faiz artışı ve sıkı para politikasıyla talebin azaltılabileceğini kaydetti.

Büyüme Yavaşlayacak, Üç Haneli Enflasyon Yolda

TÜİK Haziran Ayı Enflasyon Rakamlarını Açıkladı


FED'in ısrarlı biçimde faiz artırmaya devam edeceğini ve bunu ciddi bir durgunluk ve resesyonun takip edeceğini belirten Yılmaz, Türkiye'nin borçlanma faizinin yüzde 12'nin biraz altında olduğunu ifade etti. ABD'deki faiz artışının Türkiye'nin borçlanma faizini yüzde 13'e ve daha büyük rakamlara yükseltmesinin mümkün olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Türkiye'nin ana problemi kendi hataları" dedi. 

iyi parti bilge yılmaz prof. dr. bilge yılmaz enflasyonu düşürmenin iki yolu var enflasyon tüik tüketici fiyat endeksi