İYİ Partili Hatipoğlu: CHP'den Sadece Köstek Gördük, AKP ve MHP'yi Destekleyelim

TAKİP ET

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, partisinin yerel seçimlerde alacağı tavırla ilgili açıklamalarda bulundu.

T24'ten Eray Görgülü'ye konuşan Hatipoğlu “Yaklaşan yerel seçimlerde partimizin CHP ile ortak hareket etmesine şahsi görüşüm olarak karşıyım. Bu sadece benim değil partimizin milletvekillerinin genel görüşü” dedi.

Hatipoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, partililerle yaptığı değerlendirmenin ardından alınacak karara uyacaklarını vurgularken, yerel seçimlerde AK Parti ve MHP’nin desteklenmesi gerektiğini savundu. 

"CHP-İYİ Parti İş Birliğinde Kaybeden Biz Oluyoruz"

İYİ Parti olarak genel seçim kampanyasında CHP’den sadece köstek gördüklerini kaydeden Hatipoğlu, “Nobran tavırla karşılaştık her yerde, her alanda.  Bize Eskişehir’de hiçbir destek vermediler ki biz onlara çok verdik. CHP-İYİ Parti iş birliğinde kaybeden hep biz oluyoruz. Bence artık bu bizim adımıza işlevsiz ortaklığa son verme zamanı geldi” diye konuştu.

Hatipoğlu, ittifak yapılmaması halinde ise İYİ Parti’nin her yerde kendi adaylarını göstermesi gerektiğini savunarak, şunları söyledi:

Türkiye’nin her yerinde teşkilatımız yerli yerinde ve partimiz içinde kalibresi inanılmaz yüksek kadrolar mevcut. Bu da bir seçenek. Örneğin Eskişehir; belediyeciliği çok iyi bilen, pırıl pırıl partililerimiz mevcut.  Yeter ki partimiz büyüsün güçlensin, tek düşüncem bu.

"Eskişehir'de AKP-MHP Desteklenebilir"

Eskişehir’de CHP ve AKP’nin yaklaşık 200’er bin oyu bulunduğunu ileri süren Hatipoğlu, “Belirleyici parti ise 90 bin ile İYİ Parti. Bu Türkiye’nin birçok bölgesinde de böyle. İYİ Parti hep kazananı belirleyecek durumda. Ben diyorum ki, CHP ile işbirliği tartışmaya açılabilir ve sağ partilerin oluşturduğu blok desteklenebilir. Bence, Eskişehir de mesela AKP-MHP desteklenebilir. Sonuç tartışmasız galibiyet olacaktır ve Eskişehir için de hayırlısı budur” dedi.

İYİ Parti Aynı Tabandan Sağ Partilerle Neden İttifak Yapmasın?

Hatipoğlu, bu ifadelerinin ardından sosyal medya hesabından bir yazı paylaştı. Yazıda şu ifadeleri kullandı:

 

Eskişehir İYİ Parti Millet İttifakı Nebi Hatipoğlu