İYİ Partili Özlale: TCMB Türk Ticaret Kanunu'na Göre Batık Bir Şirket Olacak

TAKİP ET

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, TCMB'nin bilançosundaki değişimi değerlendirdi.

Borca batık şirket TCMB…

Döviz kuru böyle giderse, TTK’ya göre 2022 başında TCMB borca batık bir şirket olacak ve literatüre göre de teknik olarak iflas etmiş sayılacak.

Sıfırladığınız yedek akçe neden önemliymiş, anladınız mı?

Eğer anladıysanız, utandınız mı @Merkez_Bankasi? pic.twitter.com/ayRqneJEgU

— Ümit Özlale (@UmitOzlale) December 3, 2021


İYİ Partili Ümit Özlale Twitter hesabından yaptığı video paylaşımında "Borca batık şirket TCMB… Döviz kuru böyle giderse, TTK’ya göre 2022 başında TCMB borca batık bir şirket olacak ve literatüre göre de teknik olarak iflas etmiş sayılacak. Sıfırladığınız yedek akçe neden önemliymiş, anladınız mı? Eğer anladıysanız, utandınız mı Merkez Bankası?" dedi.

Özlale yayımladığı videoda "Eğer bu videoya ayıracak fazla vaktiniz yoksa konuşmanın özetini tek cümleyle geçelim: Döviz kuru böyle giderse 2022 başında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Türk Ticaret Kanunu'na göre 'borca batık bir şirket' olarak değerlendirilecek ve Merkez Bankası literatürüne göre de teknik olarak iflas etmiş olacak" ifadelerini kullandı.

"Şimdi Selvi Boylum Al Yaazmalım filminden esinlenerek soralım" diyen Özlale, "Yedek akçe neydi? Yedek akçe ihtiyattı, garantiydi. Peki tam da Merkez Bankası zarar ettiğinde onu kapatmak için kullanılacak olan yedek akçe nerede? Damat Bakan yedi, Damat Bakan nerede? Paris'te" diye konuştu.

tcmb merkez bankası borca batık şirket