İYİ Partili Tatlıoğlu: Dolarda 4,94'ün Üstü Erdoğan'ın Maliyeti

TAKİP ET

İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, "Dünyaya yağan yağmur bize yağsaydı dolar bugün 4,94 olmalıydı. Bunun üstü Erdoğan ve sistemin maliyetidir" açıklamasını yaptı.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek Türk ekonomisinin geldiği durumu eleştiren İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, tek adam sistemi ile birlikte yapılan hiçbir plan ve öngörünün tutmadığını vurgulayarak "Türkiye’nin 8 milyon göçmen bir tarafa, 84 milyonun fakirlik kapanına sürüklendiği bir gerçektir. 2012’de 950 milyar dolar üreten Türkiye, 2018’de partili cumhurbaşkanlığına başlarken 881 milyar dolar, eylül ayında 700 milyar dolar bugünlerde de 600 milyar dolara doğru inmektedir" dedi.

Brezilya, Güney Afrika, Endonezya, Hindistan ve Türkiye'nin dünyada "kırılgan beşli" olarak nitelendiğini belirten Tatlıoğlu, "Bakın bu ülkelerde 2018’den bu tarafa milli para yüzde 31 değer kaybetmiş. Biz de bunlar kadar kaybetseydik yani dünyaya yağan yağmur kadar bize yağmur yağsaydı bugün dolar 4,94 olmalıydı. Bunun üstü Erdoğan maliyetidir. Bunun üstü partili cumhurbaşkanlığı maliyetidir. Bugün bu ‘kırılgan beşli’de faiz ortalama 4,8’dir. Bugün bizde politika faizi 15’tir. Yüzde 10,2 Erdoğan maliyetidir, sistemin maliyetidir" ifadelerini kullandı.

Türk ekonomisini batıran sorunun sadece ekonomik bir sıkıntı olmadığını savunan Tatlıoğlu, "Yargısıyla, diplomasisiyle, eğitimiyle, kamu idaresiyle ve liyakatiyle bir yapısal tıkanmadır. Bu yapısal tıkanmanın açılması ve Türkiye’nin kendine yakışır bir yere çıkışı ancak siyasal iklimin değişimiyle mümkündür" şeklinde konuştu.

İYİ Partili ismail Tatlıoğlu Dolarda 4 94'ün Üstü Erdoğan'ın Maliyeti