İYİ Parti'li Ümit Özdağ, Anayasa Tartışmalarına Yönelik Kılıçdaroğlu'nun Konuşmasını Yayınladı

TAKİP ET

İYİ Parti'li Ümit Özdağ, muhalefet içinde Anayasa tartışmaları devam ederken, Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir TV programındaki konuşmasını Twitter üzerinden paylaştı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Meral Akşener'in 2018 genel seçimlerinden önce İYİ Parti’den iki kişiye talimat vererek divandan ve GİK’ten habersiz CHP, Saadet Partisi ve HDP’liler ile birlikte oturup 4 ay boyunca seçimlerin ikinci tura kalması durumunda açıklanacak bir anayasa hazırlattını ifade etmişti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da ‘Bir anayasa yazıldı, dört parti bir araya geldi, anayasa taslağı hazırladı’. Böyle bir şey yok. Hayretle izliyorum” diye konuşmuştu.

Özdağ, muhalefet içinde Anayasa tartışmaları devam ederken, Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir TV programındaki konuşmasını Twitter üzerinden paylaştı.

Ümit Özdağ Twitter üzerinden şu ifadeleri kullanarak Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını paylaştı:

"Gerçeklerin ortaya çıkmasını ne yaparsanız yapın engelleyemezsiniz! Videoda Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliği için bir anlaşma metni hazırlandığını söylüyor."

Paylaşılan videoda Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullanıyor:

"Hedef demokratik parlamenter sisteme geçiş. Demokratik parlamenter sisteme geçmemizin birinci ve en önemli ayağı Anayasadır. Biz seçimler daha gündemde yokken Millet İttifakını oluşturan partiler bir araya geldi zaten. Bir Anayasa değişikliği için ne yapabiliriz diye ilkeler belirlendi. O komisyonun başkanlığını da Anayasa hukukçusu İbrahim Kaboğlu yapıyordu."

özdağ kılıçdaroğlu anayasa chp iyi parti ümit özdağ değişiklik dört parti 4 parti millet ittifakı