İYİ Partili Ümit ve Nigar Dikbayır, 'Milletin Enflasyonu'nu Ölçtü

TAKİP ET

İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, eşi Nigar Dikbayır'la birlikte Eylül ayı "Milletin Enflasyonu" çalışmasını gerçekleştirdi.

İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, eşi Nigar Dikbayır'la birlikte düzenli olarak gerçekleştirdikleri "Millet Enflasyonu" çalışmasının Eylül ayı bölümünü yayımladı.

İki evdeş olarak her ay market ve pazar alışverişini yapan Dikbayır çiftinin alışverişinde pazarda fasulyenin 15 lira, patates ve soğanın 10 lira gibi fiyatlarla satılması pahalılaşmanın durumunu ortaya koydu.

Bunun yanında  Dikbayır'ın konuştuğu bir pazar esnafının hükümetin esnafı ve çiftçiyi suçlayan açıklamalarına gösterdiği tepki dikkat çekti.

Domatesin 6 lira, biberin 8 liraya satıldığı pazarda patlıcan 5 liraya, üzümse 7 buçuk liraya satılıyor. Dikbayır ise "Burası Sakarya, Geyve üzümü 7 buçuk lira. Ankara'daki, İstanbul'daki ne yapsın?" diye fiyatları tepki gösterdi.

Dikbayır çifti, marula 7 lira, maydonoza 2 lira ve karnabahara 20 lira ödedi.

Ümit Dikbayır'ın pazar tezgahında okulu bıraktığını söyleyen iki gençle sohbeti ise dikkat çekti. Gençler okullarını bırakmalarına neden olarak "Okuyunca da bir şey olmayacak" dedi

Dikbayır çifti pazar alışverişinde toplamda 231 lira 50 kuruş öderken yalnızca temel ihtiyaç ürünleri satın aldıkları market alışverişinde ise toplamda 577 lira 16 kuruş ödedi.

Milletin Gerçek Enflasyonu

Dikbayır alışverişleri sonunda "Ağustos ayında pazar ve market alışverişleri için 795 lira 84 kuruş harcamıştık. Bu ay aynı alışverişi 808 lira 66 kuruşa tamamladık. Milletin gerçek enflasyonu Eylül ayında yüzde 1,58 olarak çıktı" dedi.

Nigar Dikbayır ise "4 liraya aldığımız marulu 7 liraya aldık. Sarımsak 30 liradan 35 liraya çıkmış. Kıymaya yaklaşık yüzde 9 zam gelmiş" ifadelerini kullandı.

İYİ Partili Ümit ve Nigar Dikbayır 'Milletin Enflasyonu'nu Ölçtü