İZSU da Faturayı Vitrine Astı

TAKİP ET

İZSU da gelen korkunç elektrik faturasını vitrinine astı.

Elektriğe gelen korkunç zamlarla birlikte esnaflara gelen faturalar coştu. Bu zamları ürünlerinin fiyatlarına yanstımak zorunda kalan esnaflar faturalarının miktarlarını dükkanlarının vitrinlerine asmaya başlamıştı. 

Esnaf Gelen Elektrik Faturalarını Vitrinlere Asmaya Başladı


Ancak vitrinine fatura asanlar yalnızca esnaflar değil. İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) de gelen elektrik faturasını vitrinine astı.

Vitrine asılan "İZSU'ya 2021'de 337 milyon TL gelen elektrik faturası 2022'de 800 milyon TL'ye çıktı. Halkımızın bilgisine" şeklindeki notun görüntüsünü resmi Twitter hesabında paylaşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Söyleyecek çok sözümüz var ama bu fotoğraf her şeyin özeti" ifadelerini kullandı.

Türkiye Ekonomik Buhran İçinde

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bilim ve akıl dışı yönetiminde Türkiye tarihinin en derin ekonomik buhranlarından biri ile karşı karşıya. "Faiz sebep, enflasyon sonuçtur" teorisini yasal olarak bağımsız olmasına karşın de facto olarak kontrol altına aldığı Merkez Bankası ile bir "deneye" tabi tutan Erdoğan, faiz indirimlerine gitti.

Arka arkaya yapılan faiz indirimleriyle birlikte Türk lirasında yaşanan korkunç değer kayıpları, beraberinde daha korkunç bir enflasyon canavarını getirdi. Güvenilirliği tartışmalı olan TÜİK'in rakamlarına göre bile enflasyon Ocak ayında 2002 seviyesine yaklaşarak yüzde 48,69'a ulaştı.  

TÜİK: Enflasyon Yüzde 48,69

ENAGrup rakamlarına göre ise Ocak ayında yıllık enflasyon yüzde 114'ü aştı. 

ENAGrup: Yıllık Enflasyon Yüzde 114,87


Yılbaşında doğal gaz ve elektriğe büyük zamlar gelmişti. Zamların ardından birçok esnaf, fiyatlarına yansıtmak zorunda kaldıkları faturalarını vitrinlerine asmaya başladı.

izsu izmir büyükşehir belediyesi fatura elektrik tunç soyer