Japonya Yine Teşvik Pakedi Açıkladı: Şu Ana Kadar Verilen Teşvikler 3 Trilyon Dolara Ulaştı

TAKİP ET

Çin virüsünün ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerini hafifletmek isteyen Japonya, 700 milyar dolarlık teşvik paketi hazırladı.

Dünya genelinde hızla yayılan Çin Virüsü'nün dünyadaki arz ve talep dengesini bozması nedeniyle dünya ekonomisi büyük darbe aldı. Ülkeler Çin Virüsü salgı nedeniyle ekonomilerinde oluşan hasarı azaltmak için çeşitleri yollara başvuruyorlar. Japonya'da da hükümet milli gelirinin iki katına ulaşan kamu borç stokuna rağmen mali disiplini bir kenara koyarak kesenin ağzını açtı.

Japonya Çin Virüsü'nün ülkedek olumsuz etkilerini hafifletmek amacıyla 700 milyar dolarlık teşvik paketi hazırladı. Paketin yaklaşık 400 milyar doları karbon emisyonunu azaltma ve dijital teknolojileri geliştirme gibi alanlara doğrudan devlet destekleri ve yatırımlar için ayrıldı.

Başbakan Yoşihide Suga parti yönetimiyle yaptığı toplantıda açıkladığı önlemlerle istihdamı korumayı, iş yeri iflaslarını önlemeyi, ekonomiyi düzeltmeyi, yeşil ve dijital teknolojiler üzerine yeni büyüme kanalları oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Japonya'da da hükümet milli gelirinin iki katına ulaşan kamu borç stokuna rağmen mali disiplini bir kenara koyarak kesenin ağzını açtı.

Bu son açıklanan paketle beraber Japonya'da Çin Virüsü ile alakalı teşviklerin toplam büyüklüğü 3 trilyon dolara ulaştı.

japonya virüs teşvik pakedi milyar dolar trilyon dolar suga ekonomi