JP Morgan Türk Lirası Önerisinde Değişiklik Yaptı

TAKİP ET

JPMorgan, bilgi notunda yeni ekonomi yönetiminden pozitif sinyaller geldiğini vurgulayarak Türk lirası tavsiyesini 'normalden az' seviyesinden 'pazar ortalaması' seviyesine yükseltti.

Yatırım bankası JPMorgan analistleri Yarkın Cebeci ve Saad Siddiqui, Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda göreve gelen yeni ekibin ilk sınavının gelecek hafta yapılacak Para Politikası Kurulu toplantısı olacağını belirterek 500 baz puanlık faiz artışı yapılacağı tahmininde bulundu.

Analistler faiz artışının yanı sıra para politikası çerçevesinin de basitleştirilerek daha şeffaf ve öngörülebilir hale geleceğini de düşündüklerini belirtti.

Ayrıca bilgi notunda yabancı para rezervlerinin tekrar yükseltilmesi ve orta vadede yabancı sermayeyi çekebilmek için bu sert tutumunda ısrara sürdürülmesi gerekebileceği vurgulandı.

Türk ekonomistler bu gelişmeleri Erdoğan'ın faiz kararıyla ilgili olumlu görülen açıklamalarının bir sonucu olarak değerlendiriyor. Erdoğan, uzun süredir bu çizgiyi reddetmesi nedeniyle eleştiriliyordu.

jp morgan ekonomi türk lirası yatırım bankası recep tayyip erdoğan hazine ve maliye bakanlığı yeni bakan lütfi elvan berat albayrak albayrak istifa etti türk lirası tavsiyesini yükseltti normalden az pazar seviye