Kadını Beyzbol Sopasıyla Dövmüştü, İlk Duruşmada Tahliye Edildi

TAKİP ET

İzmir'de, 24 yaşındaki Zeynep Çetinkaya'yı, çocukluk arkadaşının fotoğrafını beğendiğini öne sürerek beyzbol sopasıyla vahşiyane bir biçimde darbeden Berk Öcalan adlı canavar için mahkemeden tahliye kararı çıktı.

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, 24 Mart'ta Berk Öcalan adlı canavarın vahşiyane şiddetine maruz kalan Zeynep Çetinkaya, gördüğü işkenceyi sosyal medyadan paylaşarak Öcalan'ın tutuklanmasını sağlamıştı. Bugün görülen duruşmada ise mahkeme heyeti Öcalan adlı canavarı serbest bıraktı.

Duruşma öncesinde çeşitli kadın dernekleri, siyasî parti temsilcileri, İzmir Barosu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de destek için adliyeye geldi.

Aile haricindeki kişiler ve basın görevlileri duruşma salonuna alınmadı. Sanık, SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Yaklaşık 4 saat süren duruşma sonunda sanık Berk Öcalan, daha önce işlediği başka suçlar da dâhil olmak üzere toplamda 4 yıl ceza aldı ancak mahkeme heyeti, sanığı tutuksuz yargılanmak üzere tahliye etti.

Mahkemenin akıl almaz kararına tepki gösteren Zeynep Çetinkaya, çıkan karara itiraz ettiklerini, temyize gideceklerini söyledi. Berk Öcalan adlı canavarın, daha önce de kendisini darp ettiğini söyleyen Zeynep Çetinkaya, şöyle kouştu:

"Daha önce de kaşım patlamıştı. Beni dayısından kıskanmıştı, bu nedenle darp etmişti. Sonra ben İstanbul'a gittim. Beni kardeşimle tehdit edince geri döndüm. Döndükten 15-20 gün sonra yine dayak yedim ve şikayet ettim. Komşularımın tümü de şahit oldu. Sonra kendisinin anne ve babasına gittim. Şimdi mahkemede ‘Zeynep bize geldiğinde çok iyiydi, sağlıklıydı' dediler. Madem bunun bir cezası yok, herkes herkesi sopayla dövsün o zaman. Ben onun kafasında şişe kırmışım, böyle söyledi. Kollarımı kendi kendime bu hâle getirmişim."

Berk Öcalan Zeynep Çetinkaya tahliye kararı İzmir Karşıyaka kadına şiddet beyzbol sopasıyla dövdü Tunç Soyer İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı