''Kalabalığa Girmeyin'' Diye Mesaj Atan Belediye Başkanı Kongreye Katıldı

TAKİP ET

Pandemi kuralları kapsamında halkı uyaran Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AKP'nin kongresinde görüntülendi.

AKP'li Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “İlimizde vaka sayıları artıyor. Gerekmedikçe kalabalık ortamlara girmeyelim, bir süre ev ziyaretlerine ara verelim, misafir kabul etmeyelim. Sabrınız ve desteğiniz için teşekkür ediyoruz” ifadelerinin yer aldığı bir mesajla vatandaşları uyarmış, kalabalık ortamlardan uzak durulması gerektiğini belirtmişti.

Vatandaşlara kalabalık uyarısında bulunan Büyükkılıç, AKP’nin Ankara’daki 7. Olağan Kongresi’ne katıldı. Büyükkılıç, vatandaşlara verdiği 'aklın' ve 'tavsiyenin' yanı sıra gerekmediği halde kongreye katılarak kendi kendiyle çelişti.

Pandemi kurallarının yalnızca AKP'li olmayanlara karşı kullanıldığı bu dönemde Büyükkılıç'ın kongreye katılması değil, neye güvenerek katıldığı merak uyandırdı.

Kayıp Aşıları AKP'li Üyeler Yaptırdı İddiasında Bulunulmuştu

Daha önce Türkiye'ye geldiği iddia edilen fakat bir türlü ortaya çıkmayan 1,5 milyon doz Pfizer/Biontech aşılarının imtiyazlı bazı AKP yöneticilerine ve kesimlerine yapıldığı iddiaları Meclis gündemine taşınmıştı.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de nerelere verildiği ve kimlere yapıldığı belli olmayan 1,5 milyon doz Pfizer aşısı için AKP kongresini işaret ederek, “İlk defa, yarın yapılacak AKP kurultayında katılımcılardan koronavirüs testi istenmediğini öğrendik. Bu rahatlığın sebebi ne olabilir? Yoksa 1,5 milyon kayıp Pfizer aşısı AKP kurultayına katılacak mutlu azınlığa mı uygulandı?” şeklinde bir soru yöneltmişti.

AKP'li Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç kongre akp mesaj kalabalık