Kamu Bankaları da Faiz İndirimine Gitti

TAKİP ET

Kamu bankaları faiz indirimi kararı aldı.

Kamu bankaları, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 100 baz puan faiz indirimine gitmesinin ardından kamu bankaları da faiz indirimi kararı aldı.

Bugün itibarıyla 100 baz puan faiz indirimi kararı alan kamu bankaları, sıfır konutlar için 1 milyon lira altındaki tutarlarda yüzde 1,20, üstündeki tutarlarda yüzde 1,29 faiz uygulayacak.

Ne Olmuştu?

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "Milleti faize ezdiremeyiz. Faiz belasını milletin sırtından kaldıracağız. Görevde olduğum sürece faizle mücadelem sürecek" demiş, "Şunu bir defa bilmemiz lazım. Bu konuda 'nas' ortada. Nas ortada olduğuna göre, ee sana bana ne oluyor? Biz değerler silsilemiz içerisinde, olaya buradan bakacağız. Ona göre de adımımızı atacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Konuşmasının ardından bir gazetecinin "Sayın Cumhurbaşkanım, bugünkü açıklamalarınız sonrasında Merkez Bankasının faiz indirmeye devam edeceği sonucuna varabilir miyiz?" şeklindeki sorusuna yanıt veren Erdoğan, "E Merkez Bankası bağımsız değil mi? Yani hem bağımsızlığını konuşuyorsunuz, bırakın da bağımsız olarak o kararını versin" demişti.

Bunun ardından Merkez Bankası Para Politikası Kurulu 100 baz puan faiz indirimine gitmiş, faiz indirimi kararının ardından dolar kuru 11,26 seviyesine kadar yükselmişti.

 

 

Kamu Bankaları da Faiz İndirimine Gitti