Karabük Üniversitesi Öğrencileri TamgaTürk'e Konuştu: Mürteci Yapılanmalar Yabancı Uyruklu Öğrencileri Kayırıyor

TAKİP ET

Karabük Üniversitesi öğrencileri TamgaTürk'e konuştu.

Karabük Üniversitesi'nde okuyan ve ağırlığını Afrikalı zencilerin oluşturduğu yabancı uyruklu öğrenciler bir süredir kamuoyu gündemini meşgul ediyor.

Ancak bu, Karabük Üniversitesi'nin ilk gündeme gelişi değil. Üniversite tam 1 yıl önce 26 Mart 2023'te Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın cansız bedeninin Filyos Çayı'nın Yeşilköy mevkisinde bulunmasıyla gündeme gelmişti.  Gabonlu Dina'nın ölümüne ilişkin Dursun A. tutuklanırken cinayet hala tam aydınlatılmış değil.

Karabük'te Ölü Bulunan Gabonlu Öğrencinin Ölümüyle İlgili Haber Yapan DHA Muhabirleri Gözaltına Alındı

Gabonlu Dina Cinayetiyle ile İlgili Şok Gelişme: Postane Çalışanları Para Karşılığı İlişki Teklifinde Bulunmuş

Daha Önce 3 Kez Adli Kontrolle Serbest Bırakılan Gabonlu Dina'nın Suikast Zanlısı, 'Nihayet' Tutuklandı

Gabonlu Dina'nın Otopsi Raporu Ortaya Çıktı

Son günlerde ise gazeteci Gamze Dağ'ın aktardığı haberler Karabük'teki durumun sanılandan daha vahim olduğunu gösterdi. Karabük Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde bir sınıfa ait olduğu öne sürülen yoklama listesinde, 50 kişiden 48'inin yabancı uyruklu olduğu görüldü. 

Karabük Üniversitesi'ni Türk'ten Fazla Afrikalılar Aratıyor

Karabük Üniversitesi Öğrencileri İsyan Etti: Kampüste Sayıları Giderek Artan Afrikalı Göçmenlerin Türk Öğrencilere Tacizde Bulunup Tehdit Ettiği İddia Edildi

Öte yandan okulun itiraf sayfasında zenci öğrencilerin diğer öğrencilere hastalık bulaştırdığı ileri sürüldü.

Karabük Üniversitesi'nde Afrikalı Göçmenlerle Cinsel Birliktelik Yaşayan Türk Öğrenciler İtiraf Sayfasına Yazdı: Kimisi HPV Kimisi HIV Şüphesiyle Hastaneye Gitmiş

İYİ Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Akyüz bu iddialar sonrası yaptığı paylaşımda mürteci Hakyol örgütüne dikkat çekti.

İYİ Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanından Karabük Üniversitesi Paylaşımı: Mürteci Hakyol Örgütünü İşaret Etti

Türkiye'deki neredeyse tüm sorunlu meselelerde olduğu gibi bu konunun altından da mürteci yapılar çıktı. İddiaya göre yabancı uyruklu öğrencilerin Karabük Üniversitesi'ne gelmesinde mürteci yapılan etkisi büyük. Bu mürteci yapıların getirdiği yabancı uyruklu öğrenciler kayırılıyor, ayrıca diploma da satılıyor. 

Karabük Üniversitesi'nde öğrenciler TamgaTürk'e konuştu. Öğrenciler de mürteci yapıların yabancı uyruklu öğrencileri koruduğu iddiasını dillendirdi. Nitekim daha önce TamgaTürk, "Namaza Düşkün İthal Akademisyenlerimiz" başlıklı haberinde Karabük Üniversitesi'nde istihdam edilen yabancı uyruklu mürteci öğretim görevlilerini de gündeme getirmişti.

Namaza Düşkün İthal Akademisyenlerimiz

Türk Öğrenciler İkinci Sınıf Vatandaş Muamelesi Görüyor

Karabük Üniversitesi ile ilgili, görgü tanıklarının anlattıklarına göre, üniversitenin büyük çoğunluğunu yabancı uyruklu sığınmacılar oluşturuyor. Bu şahıslar, okul yönetimi tarafından açık elden kayırılıyor ve Türk öğrenciler kendi vatanında ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyor. 

Özellikle Afgan uyruklu sığınmacılar, çoğunlukta oldukları kampüs içerisinde, kendi içlerinde yapılanmalar kuruyor, derslere hatta sınavlara bile düzenli katılım sağlamamalarına rağmen öğretim görevlileri tarafından hiç 'mağdur edilmiyor'.

Görgü tanıklarının iddialarına göre, öğretim görevlileri yabancı uyruklu şahıslara, hazırladıkları sınavların sorularını veriyor, bu şahıslar da sorularını bildikleri sınavlara girip, bu sınavlardan, çalışıp emek veren Türk öğrencilerden daha yüksek notlar alıyor.

İddialar bununla da sınırlı kalmıyor, üniversite yönetiminin yabancı uyruklu öğrencilere kendi elleriyle bölüm seçtirdiği, sınava bile girmeden üniversitenin istedikleri bölümüne yerleşen sığınmacı öğrencilerin kendilerine verilen bu imtiyazlar sebebiyle Türk öğrencilerin hakkını yediği de öğrendiğimiz bilgiler arasında.

Öğretim Görevlileri Öğrencileri Kız-Erkek Ayrı Oturtmak İstiyorlar

Görgü tanıkları, üniversite içinde, sığınmacılar üzerinden yürütülen mürteci propagandalar yapıldığını, öğretim görevlilerin çoğunun Afganistan kökenli ve mürteci örgüt olduğunu, bu sapkın zihniyetli sözde 'öğretmenlerin' dersler esnasında kız ve erkek öğrencileri yan yana oturtmak istemediğini, durumun okul idaresiyle paylaşılmasına rağmen idarenin mürteci öğretim elemanlarını haklı bulduğunu, hatta bazı yabancı uyruklu öğrencilerin yönetimden ücret karşılığı diploma satın aldığını ifade ediyor.

Afganlar ve Türkler Arasında Kavga

Öğrencilerin aktardığı çarpıcı kısımlardan birisi,  2018-2019 yılları arasında üniversite kampüsünde, Afgan uyruklu öğrenciler ile Türk öğrenciler arasında yaşanan bir arbede sonucu üniversite yönetiminin olayla ilgili tutumu.

İddiaya göre, Türk öğrenciler ile Afgan öğrenciler arasında yaşanan hadiseden sonra, okul  yönetimi kendi vatanının evladını korumak yerine, yabancı uyruklu sığınmacıların yanında olup, olayda adı geçen Türk öğrencileri, kaldıkları okul yurtlarından atmaya çalışıyor. Öyle ki, idareye karşı çıkan Türk öğrenciler, yönetim tarafından açık tehdite maruz kalıyor ve kendilerine "Ya siz kendi isteğinizle yurtlardan çıkarsınız, ya da biz sizi atarız. Sicilinize de bu kayıtlar işlenir" diye gözdağı veriliyor.

Karabük Üniversitesi ile ilgili bu korkutucu iddialar ve okul içindeki mürteci yapılanmalar, üniversitedeki Türk öğrencileri tedirgin ederken,  kendi vatanında ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmek istemeyen öğrenciler için yetkili makamların ciddi ve kalıcı yaptırımlar uygulaması bekleniyor.

Betül Gafa & Semir Yapıcı

karabük üniversitesi sığınmacı yabancı uyruklu öğrenci tarikat