Karaismailoğlu: Gelecek Nesiller Bugün Yaptıklarımızla Gurur Duyacak

TAKİP ET

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, gelecek nesillerin kendileriyle gurur duyacaklarını söyledi.

Kayseri’de Anafartarlar-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı İlk Ray Kaynak Törenine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Kayserili vatandaşlarımız bu yeni hat sayesinde kesintisiz şekilde; Kayseri Şehir Hastanesi’ne, Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne, Mobilyacılar Sitesi’ne ulaşacak. Ayrıca, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’ne giden öğrencilerimiz ve akademisyenler için de önemli bir ulaşım imkanı da sağlayacak. Böylece Kayserililerin sağlık, eğitim, üretim alanlarına konforlu, dakik ve sürdürülebilir modern ulaşım sistemiyle erişimini tesis edeceğiz" dedi.

"Sözleşmeye göre; gelecek yıl Ekim ayında bitmesi gereken hattımızı en geç yaz sonunda hizmete açmayı planlıyoruz" diyen Karaismailoğlu, "Okullar açılmadan, sizlerle birlikte hattın açılışında beraber olacağız. Tramvay hattımız faaliyete geçtiğinde hizmet vereceği güzergâhlarda trafik yoğunluğunu azaltacak ve kent içi trafiğine nefes aldırarak rahatlamasını sağlayacaktır. Tramvay hattımızdaki istasyon binalarımızda, Kayseri’nin dokusuna uygun modern ve estetik eserler olacak. Biz nasıl geçmişte atalarımızın yaptığı şaheserlerle gurur duyuyorsak, gelecek nesillerimizde bugün bizim yaptıklarımızı konuşacak ve gurur duyacaklar" ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kontrolü altındaki Merkez Bankasının aldığı faiz indirimi kararının aradından Türk lirasındaki değer kaybı doruğa çıktı. Bir ay önce 10 lira seviyesinde olan dolar kuru, faiz indirimi kararının ardından 15,67 seviyesini test etti.

TCMB 100 Baz Puan Faiz İndirdi

adil karaismailoğlu kayseri