Karamollaoğlu'ndan Nebati'ye Tepki: Ne Demek 'Bayrak İnmeyecek, Ezan Susmayacak'

TAKİP ET

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi eleştirdi.

Resmi Twitter hesabından haftalık gündem değerlendirme toplantısından bir kesit paylaşan Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu, "Şu anda en çok konuşan ama herhalde en az konuşup, en çok iş yapması icap eden Ekonomi Bakanı muhatabımız" dedi.

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamların can yakmaya başladığını, şehirlerarası otobüs biletlerine %20 zam daha geldiğini belirten Temel Karamollaoğlu, et fiyatlarına yüzde 48 zam geldiğini belirterek "Besicilerin tamamı, artık kendilerini koruyamadığını ifade ederek hem süt ineklerinin hem de besi hayvanlarının hızla kesime tabi tutulduğu söyleniyor, yaşanıyor” diye konuştu.

Durumun acilen önlem alınmaması halinde yakında hayvancılığın tükeneceğini işaret ettiğini belirten Karamollaoğlu, "Et Süt Kurumu Başkanının açıklaması da evlere şenlik! Niye %48 zam yapmışlar? 'Çünkü et çok ucuzmuş, millet kuyruğa girmiş, o kuyrukları önlemek için…' Allah akıl fikir versin!" tepkisini gösterdi.

"Sadece et değil ki! Zam yapılmayan hiçbir ürün kalmadı. İnsanımız çarşı pazara çıkamaz, yakıtlarını alamaz hale geldi" diyen Karamollaoğlu, "Ama gözlerinden ışıltı saçan Ekonomi Bakanımız hamasi söylemlerde bulunmaya hala devam ediyor. Sıra hamasete geldi. 'Bayrak inmeyecek, ezan susmayacak!' Bir bakanın çıkıp bu ifadeleri kullanmasını anlamak mümkün değil. Bu acziyetin ifadesi. Ne demek bayrak inmeyecek, ezan susmayacak? Kim cesaret eder bayrağı indirmeye, ezanı susturmaya bu memlekette? Böyle bir endişe mi var? Böyle bir tehlike mi var? Bu ülkede kimse artık ezanı susturmaya, bayrağı indirmeye teşebbüs edemez! Ne biz ne de ülkede yaşayan insanlar buna izin vermez, böyle biline" ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu nureddin nebati ne demek bayrak inmeyecek ezan susmayacak tepki