Kasaplar Federasyonu: Et Fiyatları Ucuz

TAKİP ET

Kasaplar Federasyonu Başkanvekili Osman Yardımcı, "Vatandaşın tüketeceği kuşbaşı ile kıyma. Onlara da gelen 4-5 liralık zam anormal bir durum değil. Yine et ucuz" dedi.

Salgın nedeniyle birçok kalemde zamların gelmesine rağmen kırmızı ete iki yıldır ciddi bir zam gelmediğini belirten Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanvekili ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, "Çoğu üretici bu durumdan zarar ediyor. Biz 2 yıldır fırsatçılık yapmadık ete zam olmadı. Et yine ucuz, 4-5 lira arasında bir zam geldi ama bu büyük bir maliyet değil" dedi.

Et fiyatlarının 70-80 lira arasında değiştiğini belirten Yardımcı, "Pirzola, bonfile, antrikotu görüyorlar. Vatandaşın tüketeceği kuşbaşı ile kıyma. Onlara da gelen 4-5 liralık zam anormal bir durum değil. Yine et ucuz" ifadelerini kullandı.

"Kasapların bugüne kadar hiç sesi çıkmadı. Pandemide bile zam yapmadık. Maliyette artış var" diyen Yardımcı, "Pandemide iş yaptık ama 250 kilo et satıyorduk 100’e düştük. Tüm masraflarımız 100 kilonun üzerine geldi. Biz kar etmedik ama fırsatçılık da yapmadık. Bıçak kemiğe dayandığı için 4-5 lira zam yaptık" şeklinde konuştu.

Kasaplar Federasyonu Et Fiyatları Ucuz