Katar Dışişleri Bakanı: Kabil Havalimanı'nda Türkiye İle Teknik Çalışmalar Yürütüyoruz

TAKİP ET

Katar Dışişleri Bakanı Afganistan'a yaptığı ziyaretin ardından açıklama yaptı.

Taliban yönetimindeki Afganistan'a ilk resmi ziyareti gerçekleştiren Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman al-Sani başkent Doha'da düzenlediği basın toplantısında Taliban'ın kurduğu hükümetle diyalog çağrısı yaptı.

"Afganistan'ı dışlamanın ve ilişkileri kesmenin çözüm olmadığını" belirten al-Sani, "Bizim tavrımız, Taliban'ın iktidarı ele geçirmesi nedeniyle Afganistan'ı dışlamamak ve ilişkileri kesmemek yönünde" diye konuştu.

Türkiye ile birlikte Kabil Uluslararası Havalimanı'nda teknik çalışmalar yürüttüklerini belirten al-Sani, Havalimanı'nın güvenliği konusunda ise görüşmeleri sürdüğünü kaydetti.

Ne Olmuştu?

Al-Sani, Kabil'e yaptığı ziyarette Taliban'ın kurduğu hükümetin üyeleri ile görüşmüş ve Taliban'ın Dışişleri Bakan vekili Emirhan Muttaki görüşmeye ilişkin olarak "Katar Dışişleri Bakanı Al Sani, Taliban geçici hükümetinin Başbakanı Molla Muhammed Hasan Ahund ve yeni kabine üyeleriyle verimli görüşme gerçekleştirdi. Kabil Havalimanı'nın yeniden faaliyete geçmesiyle ilgili Katar ülkesinin yardımlarından dolayı teşekkür ederiz" açıklamasını yapmıştı.

Katar Dışişleri Bakanı Kabil Havalimanı'nda Türkiye İle Teknik Çalışmalar Yürütüyoruz