Kavcıoğlu: Rezervlerimiz 125 Milyar Dolara Yaklaşmıştır

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinden sonra açıklama yapan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, "Merkez Bankası kararlarını kendi içinde alır. Bugün rezervlerimiz 125 milyar dolara yaklaşmıştır." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün Merkez Bankası'na yaptığı sürpriz ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Merkez Bankası Başkanı görüşmenin ardından Merkez Bankası rezervlerinin 125 milyar dolara yaklaştığını ifade etti. 

Kavcıoğlu'nun açıklamasından satırbaşları şöyle: 

 Karşılıklı Görüş Alışverişi

"Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Merkez Bankası bu ülkenin en güzide kurumlarından birisidir. Bu ülkede herkesin sahiplenmesi gereken bir kurumdur. MB güçlüdür, rezervleriyle rakamlarıyla.

Merkez Bankası Kararlarını Kendi İçinde Alır

Kararlarını kendi içinde alır. Bugün rezervlerimiz 125 milyar dolara yaklaşmıştır. Ben tekrar kendilerine teşekkür ediyorum.

"Merkez Bankasının bütün rakamları nettir, bunların üzerine spekülasyon yapmak bu ülkeye zarar verir. Merkez Bankasını yanlış bir şekilde eleştirmek doğru değil. Bu anlamda herkesi daha sağduyulu olmaya çağırıyorum.

Görevden Almalar

"Bu arkadaşlar faiz indirildiğinde de faiz artırıldığında da burada görev yaptılar."

 

 

merkez bankası merkez bankası şahap kavcıoğlu şahap kavcıoğlu rezerv dolar döviz kemal kılıçdaroğlu kemal kılıçdaroğlu chp ziyaret sürpriz