Kavcıoğlu: TCMB Yüksek Volatiliteye Müdahale Edebilir

TAKİP ET

TCMB Başkanı Kavcıoğlu, Merkez Bankasının yüksek volatiliteye müdahale edebileceğini açıkladı.

Yerli yatırımcı ve ekonomistlerle video konferans yöntemiyle buluşan Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, "Döviz piyasasında gerçekçi olmayan sağlıksız fiyat oluşumu var. TCMB yüksek volatiliteye müdahale edebilir" açıklamasını yaptı.

7 yıl sonra dün ilk defa bir ayda yüzde 30'a yakın değer kaybı yaşayan Türk lirasını korumak için döviz piyasasına doğrudan müdahalede bulunan Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, bu müdahalenin oynaklığa karşı olduğunu açıklamıştı.

"Mevcut para politikası duruşumuzun birikimli etkilerini 2022 yılının ilk yarısında gözlemleyeceğiz" diyen Kavcıoğlu, Merkez Bankası rezervlerinin son dönemde istikrarlı bir artış eğilimine girdiğini belirterek bu rezervleri artırmaya devam edeceklerini söyledi.

Ağustos ve Eylül aylarında cari fazla verildiğini belirten Kavcıoğlu, "Yıllık cari işlemler dengesindeki iyileşme belirginleşerek devam etti. Cari işlemler dengesinde kalıcı bir iyileşme için yaptırımları destekleyecek, ihracatı artıracak ve ithalatı sınırlayacak uygulamaları ve politikaları önemli görüyoruz" dedi.

Kripto Paraya Giden Belli Bir Kısımdan Rahatsızız

"Faiz indirimi için sınırlı alanımız kaldı, bu alanı büyük ölçüde bitirdiğimizi düşünüyorum" diyen Kavcıoğlu, "Döviz piyasasında gerçekçi olmayan, sağlıksız fiyat oluşumu var, TCMB yüksek volatiliteye müdahale edebilir. DTH'ın büyük kısmı mevduata gidiyor. Kripto paraya giden belli bir kısımdan rahatsızız" ifadelerini kullandı.

merkez bankası başkanı şahap kavcıoğlu tcmb yüksek volatiliteye müdahale edebilir