KDV İndirimi Sona Erdi

TAKİP ET

KDV indiriminin Ekim ayının başlangıcı ile sona ermesiyle birlikte birçok kalemde zam bekleniyor.

Çin Virüsü salgını sürecinde fiyat artışlarının önüne geçmek amacıyla geçtiğimiz yılın Temmuz ayında getirilen KDV indirimi 30 Eylül'de son buldu.

İndirimin uzatılmaması ile birlikte KDV yüzde 1'e indirildiği kalemlerde yeniden yüzde 8'e, yüzde 8'e indirildiği kalemlerde yeniden yüzde 18'e yükseldi.

KDV'deki yükseliş nedeniyle berber, kuaför, düğün ve nikah salonları, terzi, bilgisayar ve televizyon tamiri, beyaz eşya tamiri, oto tamiri, otobüs biletleri, kahvehane, kebapçı, sinema, tiyatro ve otel ile pansiyon ücretlerinde ciddi fiyat artışı bekleniyor.

KDV Hangi Kalemlerde Yüzde 18, Hangi Kalemlerde Yüzde 8?

İndirimin sona ermesiyle birlikte yeme içme hizmetleri (alkol hariç), yolcu taşıma biletleri, kuaför, berber ve güzellik salonları, bilgisayar, saat ve cep telefonu tamiri, motosiklet ve oto tamiri gibi hizmetlerde KDV yüzde 18'e çıktı.

Ayrıca çamaşır makinesi, buzdolabı, televizyon gibi elektronik ve beyaz eşya onarımı, kombi, şofben tamiri, sıhhi tesisat, boya badana, süs bitkisi ve çiçek teslimatı gibi hizmetlerde de KDV yüzde 18 oranında uygulanacak.

Bunun yanında sinema, tiyatro, opera, bale ve müzelere girişlerde, kahvehane, kıraathane, kafeterya, pastane, paket yemek servisleri, lokanta, içkili lokanta ve benzeri yerlerdeki yiyecek ve içeceklerde KDV yüzde 8 olarak uygulanacak.

KDV İndirimi Sona Erdi