Kılıçdaroğlu Erdoğan'a Meydan Okudu: Sığınmacılara Vatandaşlık Vermek İstiyorsan Halka Soralım, Referanduma Götürelim

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Murat Yetkin'e konuştu.

Gazeteci Murat Yetkin'e konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Sen sığınmacılara vatandaşlık verip, onlara oy kullandırarak koltuğunu mu korumak istiyorsun?" diye sordu.

Erdoğan: Muhalefet Seçimleri Kazanırsak Suriyelileri Göndereceğiz Diyor, Biz Göndermeyeceğiz


Erdoğan'a seslenerek sığınmacıların vatandaş yapılıp yapılmamasını referandurma götürme konusunda meydan okuyan Kılıçdaroğlu, sığınmacıların toplumda başta kültürel olmak üzere yozlaşmaya yol açtığını ve sığınmacıların emeğinin acımasızca sömürüldüğünü söyledi.

Hükümetin Suriye ile hiç barışmak istemediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Biz barışacağız. Suriye’de çözümle birlikte barışacak, sığınmacıların güven içinde hayatlarını sürdüreceği koşulları sağlayacak ve onları güven içinde evlerine dönmelerine olanak sağlayacağız" dedi.

"Sığınmacılara Vatandaşlığı Halka Soralım"

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk kez böyle bir şey söylediğini belirten Kılıçdaroğlu,  "Ben bunun altında seçim hesabı olabileceğinden kuşkulanıyorum. Sormak gerekiyor: Sen sığınmacılara vatandaşlık verip, onlara oy kullandırarak koltuğunu mu korumak istiyorsun? Kendi vatandaşlarından değil, Suriyelilerden, Afganlardan medet umarak koltuğunu korumaya çalışan bir anlayış Türkiye’yi yönetemez. Sığınmacılara vatandaşlık vermek istiyorsan gidelim referanduma, halka soralım. Bakalım halk istiyor mu sığınmacılara vatandaşlık verilmesini?" ifadelerini kullandı.

Gettolar oluşmaya başladığını belirten Kılıçdaroğlu, "Sorumlu bir devlet adamı getto oluşumlarının tehlikelerinin de farkında olur. Ama Erdoğan sadece koltuğunu korumaya çalışıyor, artık Türkiye’yi yönetemiyor, böyle bir noktaya geldi" dedi.

Yeni Seçim Yasası

AKP ve MHP'nin seçim kanununda yapılan değişikliklerin Erdoğan'ın koltuğunu korumak için olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Seçim yasasıyla oynayarak koltuğunu korumayı başkaları da daha önce denedi ama hiçbiri başaramadı. Bir iktidar artık yolcuysa, halk onu gönderir, yasalarla oynayarak kendisini de koltuğunu da kurtaramaz. Erdoğan’ın artık bir şeyi görmesi lazım. 20 yıldır iktidardasın kardeşim; ülkeye hizmet etmekten çok kendine, ailene, yakın çevrene, yandaşlarına hizmet ettin. Artık çekil, köşene çekil. Ülkeyi kişisel çıkar peşinde koşmayan, ülkesinin çıkarlarını her şeyin üstünde tutanlar yönetsin" diye konuştu. 

Ali Babacan'dan Tepki Çeken Açıklamalar

kemal kılıçdaroğlu chp akp erdoğan suriyeli vatandaşlık referandum halka soralım