Kılıçdaroğlu Et ve Süt Kurumu'na Alınmadı: Kurumun Kapısında Açıklama

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Et ve Süt Kurumu önünde açıklama yaptı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün yaptığı açıklamayla Et ve Süt Kurumu'ndan randevu istediğini ancak randevu verilmediğini belirtmiş ve bu sabah Et ve Süt Kurumu'nu ziyaret edeceğini duyurmuştu.

Kılıçdaroğlu Yarın Et ve Süt Kurumuna Gidecek


Kuruma kabul edilmeyen Kemal Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

"Değerli basın mensupları daha önce Türkiye İstatistik Kurumu'na gitmiştim. Emeklilerin, asgari ücretlilerin, memurların, dul ve yetimlerin hakkını savunmak için... Çünkü TÜİK enflasyonu düşük göstererek, milyonlarca insanın düşük zam almasına yol açıyordu. Buna toplumun dikkatini çekmek için TÜİK'e gitmiştim. Daha sonra sözlü sınavda hakları yenen gençlerin uğradıkları haksızlığı duyurmak için Milli Eğitim Bakanlığı'na gitmiştim. Türkiye'de KPSS'de dereceye giren pek çok genç torpilleri olmadığı için sözlü sınavda elenmişti buna da dikkat çektim.

Bugün Et ve Süt Kurumu'nun önündeyim. Burada olmamın nedeni çocukların haklarını savunmak. Burada bulunmamın temel nedeni çocukların haklarını savunmak. Kadın milletvekilleriyle beraberim. Bütün anneler çocuklarının iyi beslenmesini isterler. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi lazım.

Hangi asgari ücretli kıyma alabilecek çocuğuna düzenli süt alabilecek? Ramazan Bayramı'ndan sonra milletin sesi mitinglerine yeniden başlayacağız. Et ve Süt Kurumu çiftçinin, üreticinin yanında olmalı. Beşli çeteye sağladığın imkanları onun binde birini üreticiye verirseniz Türkiye'de hiçbir çocuk yatağa aç girmez.''

Kemal Kılıçdaroğlu, "Milletin Sesi" mitinglerine bayramdan sonra tekrar başiayacaklarını duyurdu. Aydın Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı'nın sözlerini aktaran Kılıçdaroğlu, "22 saat önce söylüyor: 'Damızlık hayvanlar, süt inekleri kesiliyor. Kesile kesile nereye gidecek bu? Yarın damızlık hayvanlar bittiğinde dana sıkıntısı, et sıkıntısı başlayacak. Süt ve hayvansal ürünleri, kısacası içecek hayvanı bile bulamayacağız. Üreticinin sırtındaki balyozun artık inmesi gerekir. Milletin gücü kalmadı' diyor. Bu kadar açık. Bu bir üretici, hayvan kalmayacak diyor. Süt üreticileri perişan, markette kutu sütü 15 liradan alıyorsunuz. Bir kilo kıyma 100 liraya dayandı. Hangi asgari ücretli evine kıyma, çocuğuna süt alabilecek? Bu yüzden biz bayramdan sonra 'Milletin Sesi' mitinglerine yeniden başlayacağız. Saray bunu ne kadar duyar bilmiyorum. Ama açık söylüyorum. Benim yaptığım çağrı bu ülkede hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi içindir" ifadelerini kullandı.

kemal kılıçdaroğlu et ve süt kurumu alınmadı kapıda açıklama milletin sesi mitingi bayramdan sonra tekrar başlıyoruz